12.600 de dosare în care se solicită recalcularea pensiilor, în curs de soluționare

de | 02.09.2023 20:53 | Național, Administrație

În sistemul de justiție sunt în curs de soluționare circa 12.600 de dosare în care se solicită recalcularea pensiilor. Despre această situație a vorbit ministrul Justiţiei Alina Gorghiu precizând că nu vrea să mai audă de vreun pensionar din România că trebuie să meargă în instanţă pentru că i-a fost calculată greşit pensia.

”Ca ministră a justiției, nu vreau să mai aud de vreun pensionar din România că trebuie să meargă în instanță pentru că i-a fost calculată greșit pensia. În prezent, în sistemul de justiție sunt în curs de soluționare circa 12.600 de dosare în care se solicită recalcularea pensiilor. Dintre acestea, circa 6300 au fost depuse numai anul acesta, din totalul de 1 milion de dosare.

De la 1 ianuarie 2011, instanțele românești au judecat peste 109 mii dosare având ca obiect recalcularea pensiilor. Foarte multe pierdute de statul român”, a transmis Alina Gorghiu.

În Argeș, cheltuieli de judecată de 1,4 mil de lei

Ministrul Justiție a explicat mai departe că: ”Doar în Argeș, anul trecut, cheltuielile de judecată pe care trebuie să le plătească statul român ajung la 1,4 mil de lei”.

”Îi mulțumesc domnului președinte Victor Paul DOBRE pentru invitația de a fi alături de Organizația Seniorilor Liberali, în cadrul Școlii de Vară! Felicitări tuturor colegilor seniori pentru bunele exemple pe care ni le oferiți!

Unii aleg să vorbească despre pensionari, despre seniori doar în termeni de categorii vulnerabile și de pensii. Nu e așa! Sunteți o resursă extraordinară pentru societate”, a concluzionat ministrul Alina Gorghiu în postarea pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursa foto: PNL Arges

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cine reorganizează ministerele. Reforma administrativă – în luna octombrie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministerul Justiţiei

Ultimele articole