anchetaonline.ro

Noi avertizări meteo! Vreme deosebit de rece, COD ROȘU în Argeș

de | 27.03.2023 10:30 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Lifestyle, Național

Noi avertizări meteo! Vreme deosebit de rece, COD ROȘU în Argeș

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare meteo de vreme rea, valabilă pentru aproape toată țară.

Vremea va deveni neobișnuit de rece, iar majoritatea regiunilor vor fi sub avertizare meteo de vânt puternic. Vor reveni ploile, dar și temperaturile negative și ninsorile, în anumite zone ale României.

În perioada 27 martie, ora 6.00 – 29 martie, ora 21.00, vor fi intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată – îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.”, transmit meteorologii.

Cod galben, portocaliu și roșu în aproape toată țara

ANM avertizează că marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această perioadă, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative.

Conform meteorologilor, până în această seară, la ora 23:00, va fi în vigoare o avertizare cod galben de intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității”, transmite ANM.

De asemenea, în intervalul 27 martie, ora 23 – 28 martie, ora 23, va fi în vigoare un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol puternic, fiind afectate zonele din Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1500 m.

HARTA anm - Noi avertizări meteo! Vreme deosebit de rece, COD ROȘU în Argeș

Foto Meteo România

Totodată, între 28 martie, ora 02 – 28 martie, ora 14, va fi în vigoare un cod roșu de intensificări puternice ale vântului, valabil la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, inclusiv în zona de munte a Argeșului.

La altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h”, adaugă ANM.

Foto Editia Verde

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

LUNI. Mai multe localități din Argeș rămân fără curent!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Administrația Națională de Meteorologie