Avocata Luminiţa Ioana – premiată de Baroul Dolj pentru activităţile de educaţie juridică în şcoli

de | 23.01.2024 08:08 | Din ediția tipărită, Eveniment, Lifestyle

De aproape trei ani, avocata Luminiţa Ioana, fost decan şi actual prodecan al Baroului Argeş, coordonează  unul dintre cele mai importante proiecte ale Uniunii Naționale a Barourilor din România. Este vorba despre o campanie de responsabilitate socială prin care avocaţii voluntari împărtăşesc elevilor noţiuni elementare de educaţie juridică, prin simularea unor procese şi organizarea de dezbateri pe teme juridice.

Avocata din Argeș coordonează la nivel național Proiectul „Fii avocat în școala ta”

Coordonator național al Departamentului de educație juridică în cadrul Uniunii Naționale a Barourilor din România pentru Proiectul național „Fii avocat în școala ta”, Luminiţa Ioana a fost premiată recent de către Baroul Dolj, care i-a acordat acesteia Premiul „Avram Iancu” pentru anul 2023, pentru stăruința de care a dat dovadă în organizarea profesiei. „Astăzi (n.red. – joi, 18 ianuarie), în această  zi specială pentru mine, am primit cu emoție Premiul Avram Iancu din partea  colegilor din Baroul Dolj, cărora le mulțumesc pentru încredere.” – a scris emoţionată avocata Luminiţa Ioana.

Scopul proiectului „Fii avocat în școala ta” este de a îi sprijini pe tineri pentru ca aceștia să poată reacționa adecvat la problemele generației lor. Educația juridică timpurie contribuie la sentimentul de apartenență la comunitatea și la cultura națională, iar avocații au un rol esențial în promovarea statului de drept și a unei culturi a legalității, precum și a valorilor și atitudinii pozitive față de lege a generațiilor viitoare. „Fii avocat în școala ta” este un proiect care își propune să provoace mintea tinerilor, să-i scoată din zona de confort pentru ca ei să-și pună întrebări.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fostul preşedinte al Curţii de Apel – judecătorul Marius Săndulescu se pensionează!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Baroul Argeş | Luminița Ioana | UNBR | Uniunii Naționale a Barourilor din România