Bacalaureat 2023. Absolvenţii de liceu susţin astăzi prima probă

de | 26.06.2023 08:22 | Știri, Eveniment, Național

Astăzi, 26 iunie, se va da startul examenului de Bacalaureat 2023, debutând cu prima probă scrisă, cea la Limba şi Literatura Română.

Pentru a susține examenul maturității,  la proba scrisă de astăzi,  s-au înscris 3.897 de elevi argeșeni.

Conform ghidului publicat de Ministerul Educației, accesul în săli se va face în baza unui act de identitate valid și este permis de la ora 7:30 și până la ora 8:30, iar în intervalul 8:30 – 9:00, candidaţii vor fi legitimaţi şi li se va explica modul de desfăşurare a probei.

Fiecare probă scrisă începe la ora 9.00, iar timpul de redactare a subiectelor este de 180 de minute, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion.

Următoare probă va fi marți, 27 iunie, când va avea loc proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie).

Ea va fi urmată miercuri, 28 iunie, de  proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie).

Joi, 29 iunie, se desfășoară proba de Limbă și literatură maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Eventualele contestații pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. Rezultatele finale vor fi afișate pe 7 iulie, atât online, cât și la centrele de examen.

În perioada alocată probelor scrise (26 – 29 iunie, între orele 8:00 – 16:00), Ministerul Educației pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități de organizare.

Sursa foto: Profimedia Images

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bacalaureat 2023. Luni încep probele scrise!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole