anchetaonline.ro

Vin bani în Argeș. Ce proiect a primit finanțare

de | 19.09.2023 17:52 | Rural, Economic

Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) anunță că 49 de noi proiecte de infrastructură din 31 de județe primesc finanțare. Pe lista proiectelor este și unul din Argeș.

”Este necesar ca toți cetăţenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunități. De aceea, Programul Anghel Saligny este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reușește să facă la nivelul comunităților locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează rezultate vizibile în toată țara”, a precizat, astăzi, ministrul Adrian-Ioan Veștea, cu ocazia semnării a 49 de noi contracte de finanțare, potrivit informării MDLPA.

Contractele, în valoare totală de 628.923.186,32 de lei, au fost semnate la sediul MDLPA, împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, și urmăresc reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare, modernizarea stațiilor de epurare și construirea de poduri. Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” vizează realizarea a peste 9.000 km de rețele de alimentare cu apă, 17.000 km de rețele de canalizare, 2.000 km de drumuri județene și 15.000 km de drumuri locale, precum și 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale. Pe lista proiectelor din Argeș este unul: ”Prima înființare rețea publică de apă uzată în comuna Sălătrucu, județul Argeș” – suma alocată este de 15.450.000 lei.

Sursă foto: Facebook MDLPA.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

O nouă ediție TEZAUR. Dobânzi neimpozabile de până la 7,10% pe an la titlurile de stat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MDLPA