Bani europeni pentru liceele agricole

de | 11.08.2023 10:31 | Știri, Administrație, Economic, Național

Liceele agricole pot primi fonduri nerambursabile pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol și creșterea atractivității ofertelor educaționale. Ministerul Educației anunță că se alocă, prin PNRR, 43 de milioane de euro.

”Fermierii au nevoie de competențe adaptate la nevoile actuale și viitoare ale sectorului agricol. Schimbările climatice vin cu noi provocări, tehnologia deschide noi oportunități, iar pregătirea oferită de liceele agricole trebuie să poată răspunde acestor noi realități. Agricultura de precizie și sustenabilă se descoperă în ateliere și ferme didactice performante.

Alocăm, prin PNRR, 43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol și creșterea atractivității ofertelor educaționale”, transmite Ministerul Educației.

Ghidul solicitantului aferent apelului de proiecte ”Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol” a fost pus în consultare publică de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), care are calitatea de agenție de implementare a proiectelor în baza acordului cu Ministerul Educației.

Cel puțin 57 de licee agricole pot primi finanțare pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori și a salariaților în domeniile agriculturii și a celor conexe acesteia.

Apelul integrează trei componente:

  • construcții noi;
  • reabilitarea/renovarea infrastructurii;
  • dotarea cu materiale, mobilier, echipamente digitale specifice activității didactice și practice.

Documentul aflat în dezbatere publică îl găsiți aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: Stirile Protv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Patronul cu dosar penal pentru vânzarea pe bucăţi a unui teren defrişat din Pădurea Trivale – salvat de sfânta prescripţie!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei