Bani de la Guvern pentru finalizarea unor obiective de investiții

de | 31.01.2024 14:52 | Pitești, Economic

Guvernul a aprobat o hotărâre privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru unele unități administrativ-teritoriale. În anexa proiectului de hotărâre se regăseau și două localități din Argeș. Cu toate astea, la acest moment, cel puțin la Pitești, nu se știe suma finală ce va fi alocată.

Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 856.929.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru asigurarea veniturilor proprii necesare activității curente și finalizarea unor obiective de investiții în 55 de municipii din 37 de județe. Actul normativ era necesar întrucât, în contextul actualei situații economice, unele unități administrativ-teritoriale se confruntă cu o criză financiară atât la nivelul activității proprii, cât și la nivelul operatorilor economici aflați în relații contractuale cu acestea, iar autorităților publice locale le este imposibil să asigure finanțarea și finalizarea unor obiective de investiții prioritare. Astfel, în anexa proiectului de hotărâre se prevedea alocarea a 53 de mii de lei pentru Curtea de Argeș, iar pentru Pitești – 76.149 de mii de lei. Totodată, în urma discuției cu reprezentanții administrației locale din Pitești, fondurile primite de la Guvern vor merge pentru cofinanțări la proiectele pe fonduri europene, pentru investiții de la bugetul local și pentru servicii publice (diverse lucrări). Abia după publicarea în Monitorul Oficial vom putea vedea sumele exacte alocate fiecărei localități.

”Executivul a decis în ședința de astăzi și alocarea unei sume de aproximativ 856 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul în curs, pentru plata unor cheltuieli curente și pentru finalizarea unor obiective de investiții prioritare în 55 de municipii din 37 de județe. Prin alocarea acestor bani, Guvernul sprijină proiectele de dezvoltare derulate de autoritățile locale, cu fonduri accesate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, prin Programul „Anghel Saligny” și prin Planul Național de Investiții. În prealabil, au fost evaluate propunerile venite din partea reprezentanților Asociației Municipiilor din România cu prilejul discuțiilor pe care prim-ministrul Marcel Ciolacu le-a avut cu aceștia cu mai puțin de două săptămâni în urmă. Iar sumele alocate astăzi vor asigura cofinanțările necesare și alocările prevăzute prin programele naționale pentru proiecte vitale derulate la nivelul municipiilor”, a declarant purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin după finalizarea ședinței Executivului.

Foto descriptiv. Sursă foto: gov.ro.

Ciotiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Câți bani primesc prefecții pentru cazare și drumul spre muncă?

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești