Bani mai mulți pentru donatorii de sânge. Valoarea tichetelor va crește de la 1 ianuarie 2024

de | 20.12.2023 09:11 | Național, Lifestyle

Bani mai mulți pentru donatorii de sânge din România, în 2024. Valoarea tichetelor se va majora substanțial începând cu prima zi a anului viitor.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunțat, marți seară, că, de la 1 ianuarie, valoarea tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge va creşte de patru ori.

În prezent, potrivit legislației în vigoare, cetățenii din România care donează sânge primesc tichete de masă. Acestea au o valoare totală de aproximativ 67 de lei. Începând cu prima zi a anului viitor, situația se va schimba, iar valoarea acestora va ajunge la 280 de lei.

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge – 280 de le 1 ianuarie 2024. Este anunţul cu care am încheiat ultima ediţie a Fidelis de anul acesta. Concret, în bugetul pe 2024 va fi cuprinsă finanţare pentru ca valoare tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge să crească de patru ori, de la 67 lei la 280”, a anunțat într-o postare pe Facebook, Marcel Boloș

15.000 de vieți au fost salvate, în 2023

El afirmă că măsura poate fi văzută ca formă de stimulare pentru cei care salvează vieți și a dat exemplul unei campanii naționale de donare prin care 15.000 de vieți au fost salvate.

Poate fi văzută ca formă de stimulare pentru cei care salvează vieți. Eu o văd ca formă de apreciere pentru că aleg să dăruiască viață celor aflați în nevoie.

Bilanțul impresionant realizat de donatorii-investitori care s-au alăturat campaniei „România are sânge de rocker, acum și de investitor” în 2023 arată așa: 15.000 vieți salvate și peste 522 milioane lei investiți.”, a mai transmis Marcel Boloș

În ultimii ani, autoritățile române au încercat să găsească fel și fel de mijloace pentru a încuraja creșterea numărului de donatori de sânge. Medicii spun că, la nivelul întregii țări, aceasta este o problemă pentru sectorul de sănătate.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Controale ITM Argeș! Amenzi în valoare de 818.800 lei și firme prinse cu angajați „la negru”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Boloș