Bani pentru modernizarea Stației CF Gara de Nord București

de | 01.01.2023 09:16 | Știri, După subiect, Economic, Național

Vești bune pentru românii care merg cu trenul. Executivul a adoptat, în ultima ședină din anul trecut, o hotărâre prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Modernizarea/ consolidarea/ reabilitarea Stației CF Gara de Nord București – Faza 1”. Proiectul are o valoare totală de 631,5 milioane lei și sunt prevăzute lucrări de de consolidare, reabilitare, restaurare și reamenajare, lucrări de instalații aferente clădirilor.

Guvernul a aprobat în ultima ședință din anul trecut o hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Modernizarea/consolidarea/reabilitarea Stației CF Gara de Nord Bucureşti- Faza 1”, lucrare de utilitate publică de interes naţional. ”Actul normativ aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții„Modernizarea/consolidarea/reabilitarea Stației CF Gara de Nord București – Faza 1”, lucrare de utilitate publică de interes naţional. Principalele categorii de lucrări sunt: lucrări de consolidare, reabilitare, restaurare și reamenajare, lucrări de instalații aferente clădirilor. Obiectivul de investiții face parte din Master Planul General de Transport al României(MPGT) și din Programul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030. Proiectul are o valoare totală de 631,5 milioane lei și durată de executare de 46 de luni”, se arată în comunicatul publicat. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, din Programul Operațional Transport(POT) 2021-2027, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transportului și Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Naționale de Căi Ferate „C.F.R.”-S.A., precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Medicamente compensate cu 90% pentru pensionarii cu venituri de până în 1.608 lei!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CFR