Fructele care te mențin sănătos iarna! Cele mai bune surse de vitamina C

de | 01.01.2023 10:00 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Fructele care te mențin sănătos iarna! Cele mai bune surse de vitamina C

Iarna este sezonul răcelilor, iar alimentația este foarte importantă în această perioadă. Ce consumăm și cât consumăm poate influența în mod considerabil sănătatea noastră.

Printre cele mai recomandate alimente de către medici sunt fructele. Este cunoscut faptul că vitaminele provenite din acestea au un rol benefic asupra sănătății.

În sezonul rece sunt indicate, în mod special, citricele, având în vedere conținutul ridicat de Vitamina C. Aceste fructe scurtează durata răcelilor, dar au și rolul de a preveni.

Ce fructe sunt recomandate iarna

Portocale. Evident, portocalele rămân în topul recomandărilor specialiștilor când vine vorba de fructe care luptă împotriva radicalilor liberi. Datorită vitaminei C care se găsește în acestea, sistemul imunitar este ajutat să funcționeze la cote maxime.

portocale - Fructele care te mențin sănătos iarna! Cele mai bune surse de vitamina C

Foto SoDelicious

Rodii. Acestea conțin atât vitamina C, dar și potasiu. Mai mult, spre deosebire de alte fructe, rodiile au mai puține calorii. Medicii spun că o ceașcă de sâmburi de rodie oferă cantitatea necesară de vitamina C pentru întreaga zi, potrivit Click.ro. Totodată, polifenolii din rodie pot preveni apariția cancerului.

Fructele care te mențin sănătos iarna! Cele mai bune surse de vitamina C

Kiwi. Dacă ați crezut până acum că portocalele sunt fructele care conțin cea mai mare cantitate de vitamina C, trebuie să știți că la acest capitol sunt detronate de kiwi, care au mult mai multă vitamina C, dar și vitamina E și o serie de polifenoli. Acestea au un puternic rol antioxidant, conțin și zinc, magneziu, potasiu și fibre, care ajută și la sănătatea pielii, a unghiilor și părului.

1 kiwi - Fructele care te mențin sănătos iarna! Cele mai bune surse de vitamina C

Foto Retete si Vedete

Lămâile. Acestea sunt foarte bogate în antioxidanți și vitamina C, ajutând la combaterea simptomelor de răceală. De asemenea, ajută la purificarea organismului și în procesul de slăbire.

Merele. Reprezintă o sursă de fibre care ajută la vitaminizare, prevenind bolile respiratorii, dar și inflamațiile. Merele conțin și minerale, potasiu, fosfor, calciu şi fier.

mere - Fructele care te mențin sănătos iarna! Cele mai bune surse de vitamina C

Foto Romaldo

Mandarinele. Sursă bună de vitamina C, mandarinele ajută la întărirea sistemului imunitar, dar și la producerea colagenului.

Fructele care te mențin sănătos iarna! Cele mai bune surse de vitamina C

Pomelo. Pe lângă Vitamina C, pomelo conține proteine, fibre, fier și potasiu. Potrivit doc.ro, deși conține puține calorii, acest fruct este extrem de sățios, ținând de foame chiar și câteva ore.

Foto Andreea Raicu.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De ce e bine să bei cafea iarna? Rolul benefic asupra organismului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole