Bărbat de 43 de ani din Mioveni, prins beat la volan

de | 29.10.2023 21:16 | Județean, Eveniment

În ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altor instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, în acest interval, oamenii legii au  desfășurat activități informativ-preventive și  au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 717 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 160.000 de lei.

De asemenea, au reținut 32 de permise de conducere și au retras 32 de certificate de înmatriculare.

Printre cei care au încălcat regulile de circulație și au fost sancționați de oamenii legii, se află și un bărbat de 43 de ani din Mioveni.

El a fost depistat vineri, 27 octombrie, de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, aflându-se sub influența alcoolului.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că a consumat alcool. Deoarece, în urma testării,  a reieșit o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost dus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pentru fapta sa, argeșeanul s-a ales cu dosar penal, dar și cu permisul suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.”, transmite IPJ Argeș

foto descriptiv opiniatimisoarei.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Două incendii de vegetație uscată în Argeș!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni