Un bărbat de 71 de ani a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce a încercat să aprindă focul în sobă

de | 01.12.2023 23:45 | Național, Eveniment

Clipe de groază pentru un bărbat de 71 de ani, din județul Giurgiu. El a ajuns la spital cu arsuri grave, după ce a încercat să aprindă focul cu un lichid inflamabil având o ţigară aprinsă într-o mână.

Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de astăzi, 01 decembrie, în localitatea Valea Dragului din judeţul Giurgiu.

Cel mai probabil, bărbatul a încercat să facă focul în sobă şi a folosit lichide combustibile, având o ţigară aprinsă. Acesta a fost surprins în incendiu, dar a reuşit să iasă din încăperea în care se afla până la sosirea pompierilor”, informează ISU Giurgiu.

Potrivit news.ro, în urma incidentului, bărbatul a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, iar locuinţa sa a ars pe o suprafaţă de o sută de metri pătraţi.

La faţa locului a fost trimisă o unitate de terapie intensivă mobilă de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” pentru a-l prelua pe bătrân.

Pentru a evita astfel de situații nedorite, pompierii recomandă respectarea normelor de protecţie la exploatarea sobelor. Acestea nu trebuie suprasolicitate şi supraîncălzite, iar lichidele inflamabile sunt strict interzise la aprinderea focului, în caz contrar viaţa şi sănătatea persoanelor este pusă în pericol. Avertizările vin odată cu creşterea numărului de incendii din ultima perioadă.

Reamintim faptul că benzina, gazul sau alte lichide inflamabile nu trebuie folosite pentru aprinderea focului în sobă. Acestea sunt foarte periculoase şi pot produce incendii violente. De asemenea, nu trebuie folosite alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

Foto descriptiv protv.md

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A comandat un iPhone 12 de pe un site de anunțuri, dar în colet a primit o bucată de lemn

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Giurgiu

Ultimele articole