Un bărbat de 43 de ani, din Albeștii de Argeș prins beat la volan

de | 10.03.2024 19:31 | Județean, Eveniment

Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică

În ultimele 48 de ore aceștia au legitimat un număr de 2.107 persoane, au verificat 1.573 de autoturisme. În total au fost efectuate 834 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest iar în urma abaterilor au fost aplicate 895 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 193.000 de lei,.

Totodată au fost reținute 46 de permise de conducere și au fost retrase 28 de certificate de înmatriculare, informează IPJ Argeș.

Printre persoanele amendate și lăsate fără carnet a fost și un bărbat de 43 de ani, din Albeștii de Argeș, depistat în data de 8 martie de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș conducând un autoturism pe DC Brătești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Deoarece rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.

Acesta s-a ales cu dosar penal și a rămas pieton.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație”, au precizat reprezentanții IPJ Argeș.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(Video) Un jandarm argeșean aflat în timpul liber a ajutat un bărbat căzut pe stradă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albeștii de Argeș

Ultimele articole