anchetaonline.ro

Spălătorie auto din Bascov prădată de hoţi! Autorii căutați de polițiști!

de | 14.12.2022 09:15 | Știri, Eveniment, Județean

  • Hoții sunt căutați de polițiști după ce au furat un automat de fise şi s-au făcut nevăzuţi!

 

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați în noaptea de 11 spre 12 decembrie, prin Serviciul Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că, la sediul unui agent economic de pe raza localității Bascov, cu obiect de activitate spălătorie cu fise, mai multe persoane ar fi forțat accesul în încăperea centrală a spălătoriei, de unde ar fi sustras bunuri, fiind surprinși de către persoana vătămată.

Pe baza descrierii sumare a fost dat în atenție autovehiculul în cauză, însă acesta nu a fost identificat în trafic.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că autorii ar fi fortat aparatul de emitere fise al spalatoriei auto și ar fi sustras din sacul de colectare a banilor suma de aproximativ 100 lei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, iar cercetările continuă, pentru identificarea autorilor, tragerea acestora la răspundere penală și recuperarea prejudiciului.

 

Recomandări preventive făcute de polițiști:

  • Una dintre măsurile transmise de către polițiștii specializați în îndrumarea și controlul măsurilor de pază și protecție a bunurilor, din cadrul compartimentelor Sisteme de securitate, referitoare la organizarea pazei și la manipularea și fluxul valorilor monetare, este aceea de a nu lăsa peste noapte banii încasați în casierie.
  • Implementarea și respectarea măsurilor de securitate stabilite prin analiza de risc, este benefică atât pentru protejarea patrimoniului agenților economici, cât și pentru clienții acestora, prin creșterea gradului de siguranță în perioada petrecută în incinta societăților comerciale în cauză.
  • Reamintim că operatorii economici au obligația de a prezenta o analiză de risc la securitatea fizică, întocmită de persoane autorizate, conform HG 301/2012 privind normele de aplicare ale Legii 333/2003R, în baza căreia sunt stabilite cerințele minimale ce trebuie îndeplinite, în funcție de categoria din care face parte agentul economic, coroborat cu locația fiecărui punct de lucru.
  • În privința modului de asigurare contra efracției al societăților comerciale dar și al beneficiarilor persoane fizice, polițiștii argeșeni recomandă montarea de sisteme de supraveghere video și sisteme electronice anti-efracție, un plus de siguranță pentru limitarea pagubelor și prinderea autorilor fiind adus în situația conectării sistemului la dispecerate ale unor firme de pază.

 

Foto: observatornews.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: