Bătrâni păcăliți cu alimente gratuite. Escrocii voiau să ia credite pe numele lor

de | 15.08.2023 22:33 | Știri, Eveniment, Național

Atenție! O nouă metodă de înșelătorie! 

În două sate din județul Vaslui, doi tineri cu vârste cuprinse între 29 și 30 de ani au pus la cale o strategie înșelătoare. S-au prefăcut că oferă alimente gratuite pensionarilor, dar scopul lor era să obțină datele personale.

Sub pretextul de a le oferi produse alimentare gratuite, indivizii le solicitau buletinele pentru ca mai apoi să poată deschide credite pe numele localnicilor la o instituție bancară din străinătate, relatează digi24.ro

Bătrânii vizați de cei doi escroci locuiesc în satele Budu Cantemir și Stănilești, din județul Vaslui.

Un jandarm care se afla în timpul liber a observat acest plan și a raportat imediat autorităților. Polițiștii au intervenit și i-au prins pe cei doi tineri. Asupra lor au fost găsite mai multe telefoane mobile și cartele SIM.

Potrivit sursei citate, în total, aproximativ 36 de pensionari din cele două sate au căzut în capcana acestei scheme. Cu toate că cei doi au fost anchetați pentru înșelăciune, nu se știe încă dacă au fost luate măsuri preventive împotriva lor.

Autoritățile continuă să investigheze cazul, iar parchetul de la judecătoria Huși este responsabil de coordonarea cercetărilor.

Sursa Foto ziarulincomod.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Un șofer român, urmărit de poliție în Ungaria, a sărit din mașina aflată în mers

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Huși | Roman | Ungaria | Vaslui

Ultimele articole