Și-a bătut și strangulat soția până la moarte, în a treia zi de Crăciun

de | 28.12.2023 21:45 | Național, Eveniment

Tragedie petrecută la Galați în a treia zi de Crăciun. Un bărbat de 35 de ani şi-a ucis soţia cu sălbăticie.

Femeia avea doar 30 de ani și era mama a două fetițe de 9 și 10 ani.

Crima a avut loc miercuri, 27 decembrie și a fost anunțată la 112 chiar de bărbat. Acesta a spus că și-a bătut soția și aceasta se simțea rău, având nevoie de ajutor medical. Totodată bărbatul a mai spus celor de la 112 că el va pleca de acasă însă va lăsa ușa deschisă.

În momentul în care echipajul medical a ajuns la adresa indicată au găsit-o pe femeie fără suflare iar bărbatul dispăruse. Acesta a fost prins însă de oamenii legii și reținut.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost între timp prins și reținut. A fost găsit pe raza orașului, dar în alt cartier.

 

Crima a avut loc pe fondul unor neînțelegeri mai vechi. Cei doi aveau copii doua fete de 9 și 10 ani care nu erau acasă în momentul comiterii faptelor”, a precizat procurorul Ovidiu Gheorghe Zaharia, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, potrivit Antena3 CNN.

Se pare că femeia ar fi vrut să îl părăsească, cei doi având certuri din cauza banilor. Din fericire cele două fetițe ale cuplului nu se aflau la acel moment în locuință însă este trist că ele sunt cele care au cel mai mult de suferit din această tragedie.

stop violenta

Pentru că „acasă” trebuie să fie locul în care trebuie să ne simțim cu toții în siguranță, oamenii legii vin cu anumite recomandări. Aceștia subliniază faptul că violența domestică este reprezentată de orice inacțiune sau acțiune intenționată de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală care se produce în mediul familial sau domestic ori între soți sau foști soți, precum și între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.

Ce trebuie să faceți dacă ați devenit o victimă?
  • trbuie să conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;
  • trebuie să sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;
  • dacă vă simțiți în pericol din partea agresorului, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;
  • trebuie să cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;
  • NU vă retrageți plângerea! Lăsați oamenii legii să-și facă treaba, pentru a vă putea ajuta.

 

Foto: Antena3 CNN

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

ACUM! Ion Georgescu iese din detenție! I-a fost admisă contestația!

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: