Baza Salvamont de la Cota 2000 va fi reabilitată! Se alocă peste 7 milioane lei

de | 02.02.2024 12:41 | Din ediția tipărită, Administrație, Județean

Salvamontiștii argeșeni au în portofoliu nenumărate acțiuni de salvare a turiștilor rătăciți sau accidentați prin munții Argeșului.

Avanpostul salvatorilor montani este Baza Salvamont de la Cota 2000 situată pe Transfăgărășan, aici fiind asigurat serviciu de permanență, pe toată durata anului. Imobilul care o adăpostește a fost dat în folosință în anul 2000 și este poziționat pe renumitul Transfăgărășan, într-o curbă strâmtă, chiar înainte de intrarea în tunelul Bâlea- Capra. Deși s-au mai adus unele îmbunătățiri imobilului, aceasta nu mai corespunde, așa că Serviciul Public Salvamont, care îl și utilizează, a solicitat reabilitarea acestuia. În ședința de Consiliu Județean din această săptămână se va supune votului un proiect ce stabilește toate detaliile tehnice și economice privind această investiție. Suma necesară pentru realizarea ei este de peste 7 milioane lei.

Conform raportului, o problemă semnificativă o reprezintă pierderile mari de energie, cauzate de deficiențele pe care le prezintă clădirea. Astfel, o mare parte din lucrări sunt reprezentate de termoizolații și de schimbarea sistemului de încălzire termică și apă menajeră.

De asemenea, se vor schimba tâmplăria, centrala termică, se va amenaja o baie și la mansardă și se vor reabilita instalațiile electrice, precum și multe altele, conform planului de lucrări anexat la proiectul de hotărâre.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Patroana restaurantului Capitol reclamă comportamentul angajaţilor de la Vama Piteşti

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont Argeș

Ultimele articole