Becali a câștigat procesul cu Poliția, după ce a fost prins circulând cu 106 km/h în Argeș

de | 12.05.2022 08:00 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

În luna mai a anului trecut, Gigi Becali era depistat de radar în timp ce circula cu 106 km/h în localitatea argeșeană Drăganu. Oamenii legii i-au suspendat permisul de conducere pentru trei luni, fiind surprins pe DN7.

Însă, Becali nu a fost de acord cu măsura luată de polițiști și a contestat măsura. Acum, judecătorii i-au dat dreptate și a rămas cu permisul de conducere.

Patronul FCSB susține că lui oricum nu îi place viteza și că avocații săi au câștigat bazându-se pe decizii precedente ale magistraților care au fost luate în cazuri asemănătoare, dar și pe un viciu de procedură.

gigi-becali

Foto Digisport.ro

Bravo! E cel mai bun lucru, am scăpat de belele. Stăteam acum vreo două, trei luni fără permis. Dar, dacă nu câștigam, făceam procedurile acelea să dau examenul și îmi luam permisul după 30 de zile.

Au mai fost sentințe date în cazuri ca ale mele și s-a aplicat practica judiciară. Nu se vedea numărul la mașină, iar atunci nu era probă. Am cerut filmul și nu se vedea numărul. Mi-au zis că asta e mașina, dar nu se cunoaște. Le-am explicat că dacă nu se cunoaște atunci nu există… Legea e unitară, e hotărâre clară, dacă nu se vede numărul, nu e probă.

Să îți mai zic ceva: eu eram în depășire. Cică aveam 106. Dar sunt alte hotărâri în care, cu 103, nu s-a luat în seamă, că e depășită cu puțin viteza.

Dar eu eram în depășire. Polițiștii în tot filmul vorbesc de 58 de km/h, dar când eram în depășire, logic, nu pot să o depășesc cu 100 dacă merge cu 99. Trebuie să o calc puțin. Mie nu îmi place viteza, oricum”, a transmis Gigi Becali pentru Fanatik.

Gigi Becali se deplasa către înmormântarea preotului Daniil

Latifundiarul din Pipera mergea la înmormântarea preotului Daniil de la mănăstirea Frăsinei din județul Argeș atunci când a fost surprins de radarul Poliției Rutiere. Unul dintre cei mai apreciați duhovnici din România, părintele Daniil, a murit chiar înainte de Paște, iar Gigi Becali, credincios din fire, a mers să își ia rămas bun de la duhovnic.

Omul de afaceri a fost amendat cu 1305 lei și i s-a făcut proces verbal, urmând să îi fie suspendat permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, așa cum prevede legea. Măsura a fost, însă, contestată de Gigi Becali.

Treaba e că eu veneam din autobandă, îţi dai seama. Păi, bine măi, dacă depăşeşte omul 3,4 kilometri din autobandă, păi am hotărâri judecătoreşti în sensul ăsta. Care au depăşit cu 3,4 kilometri şi spune judecătorul, omul nu e vitezoman, omul are o maşină puternică.

Am o maşină nouă acum, un Mercedes Maybach. Asta e numai una în România, acum, eu am luat-o pe prima”, declara latifundiarul din Pipera, în mai 2021.

Foto Playtech

Acțiune de amploare! Sute de șoferi, testați pentru alcool și droguri

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: FCSB | Gigi Becali | Poliția Română