Program Beethoven și Șostakovici, la Filarmonica Pitești

de | 24.10.2023 08:50 | Pitești, Cultură, Lifestyle

  • Sunteți invitați la Filarmonică!

Joi, 26 octombrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, Filarmonica Pitești organizează ultimul concert simfonic al acestei luni.

La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a instituției revine dirijorul Theo Wolters, solistul serii fiind pianistul Andreas Iliuță.

Programul va conține: L. van Beethoven – Uvertura „Egmont” și Simfonia Nr. 1, în Do Major, Op. 21 și D. Șostakovici – Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2 în Fa Major, Op. 102.

Theo Wolters filarmonica

Despre dirijorul Theo Wolters

Acesta este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le urmează la Conservatorul din Maastricht, unde este îndrumat de reputaţi profesori. A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda). Din 1979 devine membru al celebrei Royal Concertgebouw Orchestra din Amsterdam, realizând cu aceasta numeroase înregistrări. În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Olanda, Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania, România ș.a. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj, Sibiu şi Piteşti.

Andreas Iliuta la filarmonica

Andreas Iliuță, solistul concertist italian de origine română, a absolvit universități muzicale de prestigiu din Milano (Italia) și Lugano (Elveția). A concertat cu dirijorii Franco Scala, Jin Ju, Michel Dalberto, Riccardo Risaliti, Ovidiu Bălan, Dumitru Goia, Gabriel Bebeșelea, Marc Kissoczy, Federico Crisanaz, Arseniy Shkaptsov. Pe lângă concertele simfonice din țară și din străinătate s-a remarcat de câte ori a fost invitat  și în emisiuni naționale de televiziune. A câștigat numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de pian. În prezent este doctorand la U.N.M.B și profesor titular la catedra de pian a I.C.S. Manara din Milano.

Cei interesați pot achiziționa bilete de pe www.bilete.ro sau de la casa de bilete a instituției.

Prețul unui bilet diferă în funcție de categoria locului, poate fi 30 sau 40 lei. De subliniat faptul că elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

 

Foto: Filarmonica Pitesti.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Actrița Natasha Raab a decedat în această seară!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești

Ultimele articole