Controale ISU în cluburile și restaurantele din Argeș

de | 24.10.2023 08:35 | Județean, Eveniment

La sfârșitul săptămânii trecute, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș (ISU Argeș) a desfășurat mai multe controale inopinate, precum și informări preventive pe linia respectării măsurilor de securitate la incendiu în restaurante, baruri, cluburi, discoteci și pub-uri.

Acțiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit fiind acela al respectării măsurilor de securitate la incendiu.

Astfel, au fost verificate cinci obiective, urmărindu-se: exploatarea în siguranță a căilor de evacuare, echipamentele și aparatele de gătit, instituțiile electrice, de încălzire, de ventilație, de detecție și semnalizare la incendiu, precum și de stingere ale incendiilor.

Totodată, s-a reiterat evitarea depășirii numărului maxim admis de persoane în aceste spații și evitarea utilizării materialelor ornamentale combustibile ce pot determina propagarea rapidă a unui incendiu.”, transmite ISU Argeș

De asemenea, inspectorii de prevenire au urmărit și respectarea cerințelor legale privind utilizarea articolelor pirotehnice și interdicția fumatului în spații cu cel puțin doi pereți și acoperiș, indiferent de materialele din care au fost construite.

Potrivit ISU Argeș, în urma verificărilor, au fost constatate 13 deficiențe. O parte din ele au fost remediate pe timpul controlului, iar pentru celelalte s-au aplicat avertismente și amenzi în valoare totală de 8000 lei.

Întrucât siguranța celor care aleg să îsi petreacă timpul liber în astfel de locații este esențială, aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare

sursă foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Patru argeșeni s-au ales cu o amendă de 4.000 de lei după ce au furat lemne!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș