Benzinăriile Lukoil controlate de ANPC. Au fost date amenzi și patru stații au fost închise temporar

de | 15.03.2024 09:49 | Eveniment, Național

După OMV Petrom, ANPC a declanșat un val de controale și în benzinăriile Lukoil.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor(ANPC) a anunțat că a început ieri, 14 martie o amplă acțiune de control, la nivelul întregii țări, care vizează modul în care este respectată legislația în stațiile de carburanți din rețeaua Lukoil.

Până în acest moment, inspectorii ANPC au verificat 88 de stații. Pentru neregulile găsite până acum au fost date amenzi de peste 45.000 de lei, iar patru staţii au fost închise temporar, până la remedierea deficienţelor, relatează economica.net

Potrivit sursei citate, principalele abateri constatate au fost: lipsa etichetelor de preţ ale produselor de la raft; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu acumulări de praf, impurităţi şi gheaţă; utilizarea unor pompe de carburant cu canelele (pistol de alimentare) cu zone depreciate, cu grad avansat de uzură şi rugină sau murdare; comercializarea unor produse neetichetate – fără elemente de identificare; folosirea unor echipamente neigienizate; nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor recomandată de producător; neconcordanţe între între preţul afişat la raft şi cel perceput la casa de marcat.

De asemenea, comisarii ANPC au mai constatat comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită; comercializarea unor produse alimentare vrac, fără a fi însoţite de data deschiderii; comercializarea unor produse culinare finite pentru care nu s-au prezentat fişe de producţie; comercializarea unor jucării cu deficienţe de etichetare; nerespectarea regimului promoţiilor; comercializare de produse nealimentare fără certificat de garanţie; comercializarea unor produse textile fără menţionarea compoziţiei fibroase în limba română.

Reamintim faptul că, la începutul săptămânii,  ANPC a demarat o acțiune de amploare, la nivel național, și în stațiile de alimentare cu combustibil deținute de OMV Petrom. Pentru neregulile găsite au fost date amenzi în valoare de 340.000 de lei, iar 11 staţii au fost închise temporar.

Totodată, reprezentanţii ANPC au propus închiderea unei staţii de carburant pentru o perioadă de până la 6 luni și au oprit definitiv de la comercializare produse în valoare de peste 30.000 lei.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Controale ample la benzinăriile OMV Petrom! Au fost date amenzi în valoare de 340.000 de lei

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC | Lukoil

Ultimele articole