Bogdan Stoica – avocatul din Câmpulung care a reuşit să o aducă pe Simona Halep din nou pe terenul de tenis

de | 11.03.2024 14:15 | Din ediția tipărită, Câmpulung Muscel, Eveniment, Importante, Lifestyle

Verdictul final al Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul de dopaj al Simonei Halep a făcut înconjurul lumii, reducerea la doar 9 luni de suspendare faţă de 4 ani cât dictase Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) fiind considerată un succes uriaş al sportivei românce şi a echipei sale de avocaţi în lupta pentru apărarea reputaţiei şi numelui său. S-a demonstrat astfel că substanţa din cauza căreia fostul număr 1 mondial a stat aproape un an şi jumătate departe de terenul de tenis a fost ingerată fără intenţie, prin intermediul unui supliment recomandat de echipa celebrului antrenor Patrick Mouratoglou.

Victoria obţinută la Tribunalul Sportiv se datorează în mare măsură echipei de avocaţi, din care face parte şi argeşeanul Bogdan Stoica. Acesta s-a aflat, de altfel, alături de Simona Halep atât la Londra, în faţa „inchiziţiei” de la ITIA, cât şi la Laussane, atunci când, împreună cu americanul Howard Jacobs, a susţinut cauza româncei.

►Avocatul argeşean: „Am crezut încă de la început în Simona!”

Casa de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a reprezentat-o cu succes pe Simona Halep – fost lider mondial WTA și client al firmei în întreaga sa carieră, în victoria istorică în fața Curții de Arbitraj Sportiv (TAS/CAS), într-un caz de referință care a captat atenția mondială în ultimul an. Bogdan C. Stoica, avocat asociat coordonator, a condus echipa PNSA care a acordat consultanță cu privire la toate aspectele legate de caz încă de la începutul acestuia la sfârșitul anului 2022 și a făcut parte din echipa internațională de avocați care a reprezentat-o pe Simona Halep pe parcursul tuturor procedurilor legale în fața Tribunalului Independent ITF și TAS.

bogdan stoica avocat halep

„Suntem onorați și recunoscători pentru încrederea acordată de Simona Halep de a o reprezenta în acest proces complex și dificil”, a declarat avocatul argeşean Bogdan C. Stoica.

Bogdan Stoica a vorbit despre procesul Simonei la Euronews România, catalogând verdictul definitiv ca fiind o victorie a „adevărului și a bunului-simț împotriva unui întreg sistem care nu are ca obiectiv aflarea adevărului în mod necesar”.

Cred că s-a făcut dreptate în final. E o surpriză pentru mulți, dar pentru noi nu, pentru că am crezut încă de la început în Simona. Știam că nu e decât un simplu caz de contaminare. Cu toate acestea considerăm că este o victorie în raport de modalitatea în care au fost tratate lucrurile”, a precizat Bogdan Stoica la postul TV Euronews România.

Avocatul argeşean a mai spus că decizia TAS a ridicat o povară uriaşă de pe umerii Simonei Halep, pentru care ultimele luni au fost un adevărat coşmar din perspectiva unei sportive exemplare, care în toată cariera sa nu s-a gândit niciodată să trişeze. De asemenea, Bogdan Stoica a explicat şi de ce, indiferent că substanţa interzisă descoperită în sângele Simonei Halep a ajuns în organismul ei fără a ști, sportiva a fost totuşi sancţionată. „Potrivit regulamentului, nu contează modalitatea în care substanța respectivă a ajuns în sistemul atletului, ceea ce contează e că a ajuns acolo. Deci simplul fapt că ești pozitiv, chiar dacă nu ai nicio vină, te supune automat unei sancțiuni”, a spus Bogdan Stoica.

► „Simona se află în situația unui condamnat pe nedrept care a pierdut aproape tot”

Avocatul Bogdan Stoica a confirmat faptul că Simona Halep va continua procesul cu compania canadiană care a produs suplimentul ce i-a afectat atât de grav cariera şi imaginea, comparând situaţia celei mai bune tenismene din România cu cea a unui condamnat nevinovat:

Cel mai important lucru care trebuia să se întâmple s-a întâmplat: s-a restabilit adevărul. Vom analiza toate opțiunile în perioada următoare. Simona se află în situația unui condamnat pe nedrept care a pierdut aproape tot. A pierdut punctele pe care le avea, a pierdut respectul unei societăți și acest lucru va rămâne în CV-ul ei. A pierdut o mulțime de lucruri.” – a concluzionat Bogdan Stoica.

După victoria de la Laussane, ITIA a fost nevoită să ridice suspendarea, la scurt timp Simona Halep primind un prim wild card pentru a juca la turneul de 1000 de puncte de la Miami, invitaţie pe care sportiva româncă a anunţat că o va onora. Simona Halep nu mai are în prezent niciun punct în clasament, aşa încât porneşte de la zero. Chiar şi aşa, îşi doreşte să acumuleze suficiente puncte pentru a putea participa la Jocurile Olimpice de la Paris.

► Bogdan Stoica – câmpulungean get-beget

Avocatul Bogdan Stoica este originar din Câmpulung, acolo unde la începutul anilor ’90 a urmat cursurile liceale la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”. În 1995, a intrat printre primii la Facultatea de Drept din Bucureşti şi, ulterior, într-un timp relativ scurt, şi-a construit o carieră strălucită în avocatură. Astăzi, musceleanul Bogdan Stoica este partener în cadrul casei de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații şi unul dintre cei mai buni din branşă, fiind specializat în fuziuni și achiziții, piețe de capital, servicii medicale și farma, respectiv drept corporativ și comercial.

Pe Simona Halep o reprezintă de mai mulţi ani. Avocatul Bogdan Stoica este cel care a consiliat-o pe tenismenă cu privire la toate aspectele juridice și legale la încheierea contractului cu Nike, dar şi în ceea ce priveşte taxele și drepturile de proprietate intelectuală. De asemenea, tot avocatul câmpulungean a reprezentat interesele Simonei Halep şi în divorţul de omul de afaceri Toni Iuruc.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Florin Enache vrea să deschidă magazin Teilor în Dubai

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bogdan Stoica | Euronews | Simona Halep