Bogdan Stoica – avocatul din Câmpulung care o apără pe Simona Halep în cazul de dopaj

de | 04.07.2023 21:30 | Știri, Câmpulung Muscel, Din ediția tipărită, Importante, Lifestyle

Bogdan Stoica – avocatul din Câmpulung care o apără pe Simona Halep în cazul de dopaj

Audierea Simonei Halep în scandalul de dopaj a ţinut capul de afiş al presei sportive din întreaga lume. După aproape nouă luni în care a tot aşteptat să fie judecată, fostul număr 1 mondial a compărut în sfârşit în faţa unui tribunal independent, care va decide dacă şi cât va fi pedepsită sportiva.

La Londra, acolo unde a avut loc timp de două zile audierile, Simona Halep a fost reprezentată de doi avocaţi: celebrul Howard Jacobs, considerat cel mai bun avocat în cazuri de dopaj, şi un avocat român. Puţini ştiu, însă, că apărătorul din România al Simonei Halep este argeşean, mai exact din Câmpulung.

Bogdan Stoica a susţinut la Londra nevinovăţia fostului lider WTA

La sfârşitul săptămânii trecute, Simona Halep a fost audiată la Londra, la tribunalul independent Sports Resolutions, celebra tenismenă fiind suspendată din octombrie 2022 după ce, la testele antidoping efectuate la US Open, a fost depistată pozitiv cu roxadustat, o substanţă aflată pe lista celor interzise. După aproape un an în care a lipsit de la toate competiţiile WTA, fostul lider mondial mai are de aşteptat maxim două săptămâni până ce va afla dacă şi cât va fi suspendată.

În procesul de dopaj, Simona Halep a fost reprezentată de americanul Howard Jacobs şi de către unul dintre cei mai buni avocaţi din România, Bogdan C. Stoica. Acesta din urmă este o cunoştinţă veche de-a sportivei, care i-a fost alături şi în alte momente importante în care Simona a avut nevoie de asistenţă juridică.

Avocatul Bogdan Stoica este originar din Câmpulung, acolo unde la începutul anilor ’90 a urmat cursurile liceale la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”. În 1995 a intrat printre primii la Facultatea de Drept din Bucureşti şi, ulterior, într-un timp relativ scurt, şi-a construit o carieră strălucită în avocatură. Astăzi, musceleanul Bogdan Stoica este partener în cadrul casei de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații şi unul dintre cei mai buni din branşă, fiind specializat în fuziuni și achiziții, piețe de capital, servicii medicale și farma, respectiv drept corporativ și comercial.

Pe Simona Halep o reprezintă de mai mulţi ani. Avocatul Bogdan Stoica este cel care a consiliat-o pe tenismenă cu privire la toate aspectele juridice și legale la încheierea contractului cu Nike, dar şi în ceea ce priveşte taxele și drepturile de proprietate intelectuală. De asemenea, tot avocatul câmpulungean a reprezentat interesele Simonei Halep şi în divorţul de omul de afaceri Toni Iuruc.

În procesul de dopaj, echipa de avocaţi formată din Bogdan Stoica şi americanul Howard Jacobs a susţinut nevinovăţia sportivei românce, principalul argument invocat fiind „dopaj accidental ca formă neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep”. La tribunalul independent de la Londra, avocaţii au explicat că Simona nu a știut și nu a bănuit că suplimentele nutritive puteau fi contaminate, cu atât mai mult cu cât ea a verificat prospectele şi informaţiile de pe eticheta acestor suplimente pe paginile online oficiale admise de Agenţia Mondială Anti-Doping.

popovici - Bogdan Stoica – avocatul din Câmpulung care o apără pe Simona Halep în cazul de dopaj

Foto Gsp.ro

David Popovici – asistat de avocatul muscelean în parteneriatul cu Raiffeisen

Simona Halep nu este singurul mare sportiv din lista clienţilor de lux ai avocatului argeşean. Specializat şi în drept sportiv, Bogdan Stoica şi echipa sa de la Casa de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații au anunţat în urmă cu doar două luni că l-au asistat pe campionul şi recordmanul mondial la nataţie, David Popovici, în semnarea parteneriatului pentru patru ani cu Raiffeisen.

Suntem foarte bucuroși că echipa PNSA a avut ocazia și plăcerea de a-l consilia pe superstarul român al înotului David Popovici, actualul și unul dintre cei mai tineri deținători ai recordului mondial în proba lungă de 100 de metri liber, actualul campion mondial la 100 m și 200 m liber. Așteptăm cu nerăbdare să ne bucurăm de performanțele uimitoare ale lui David și să-l însoțim în celelalte parteneriate viitoare.” – a scris Bogdan Stoica pe contul său de LinkedIn.

De asemenea, Bogdan Stoica a coordonat echipele de avocaţi în cazul unora dintre cele mai importante tranzacţii din ultimii ani, precum achiziţia pachetului majoritar de acţiuni la Telekom Romania Communications de către grupul Orange, lista clienţilor de top ai avocatului muscelean incluzând companii şi bănci mari, precum Auchan, AirFrance KLM, Ameropa, ArcelorMittal, Asseco, Emirates, BNP Paribas, Immochan sau Medlife.

(Foto Simona Halep: WTATennis.com)

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vlad Barbu a intrat pe piața construcțiilor publice

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: