Braconaj în Argeș!  S-au răsturnat cu autoutilitara în timp ce încercau să fugă de paznic

de | 09.11.2023 14:26 | Județean, Eveniment

Cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 de ani și 47 de ani, au fost reţinuţi în ultimele zile în două dosare de braconaj, trei dintre ei fiind prinşi după ce s-au răsturnat pe câmp cu autoutilitara în care se aflau.

Totodată, patru câini, trei dispozitive de iluminat și un exemplar de vânat au fost ridicate pentru cercetări.

În primul caz, agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Rociu au fost sesizaţi prin apel la 112 că un paznic de vânătoare a observat în zona comunei Negraşi, pe fondul de vânătoare Mozacu, un autoturism din care mai multe persoane hăituiau vânat.

Autoturismul a fost depistat pe un drum judeţean, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că şoferul, un tânăr de 22 de ani din Slobozia, se afla sub influenţa alcoolului.

În habitaclul autoturismului, poliţiştii au descoperit un câine din raza ogar, precum şi un dispozitiv de iluminat pe timp de noapte.

Din cercetări, s-a stabilit că tânărul de 22 de ani, însoțit de un alt bărbat, de 33 de ani, din Slobozia, precum și de doi minori de 14 și 15 ani, s-ar fi deplasat, în baza unei înțelegeri prealabile, unde, cu ajutorul unui câine din rasa ogar și folosindu-se de un dispozitiv de iluminat pe timp de noapte și de luminile autoturismului, ar fi hăituit vânat în scopul capturării.”, transmite IPJ Argeș
Pe 7 noiembrie, după administrarea probatoriului, tânărul de 22 de ani și bărbatul de 33 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore.
În cursul zilei de ieri, 08 noiembrie, față de cei doi a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

S-au răsturnat cu autoutilitara în timp ce încercau să fugă de paznic

În cel de-a doilea dosar penal sunt vizați trei bărbați, de 47, 23 și 39 de ani.

Potrivit IPJ Argeș, în seara zilei de 05 noiembrie, în jurul orei 20:00, cei trei au mers la vânat, cu o autoutilitară, pe raza comunei Izvoru, în zona Fondului de vânătoare Sitaru.

Bărbații au fost văzuți de paznicul de vânătoare și a alertat imediat autoritățile. Ulterior, la fața locului s-au deplasat oamenii legii.

După ce paznicul a sunat la 112, cei trei au încercat să fugă, însă conducătorul autoutilitarei a pierdut controlul asupra volanului și s-au răsturnat pe un teren agricol discuit.

În urma evenimentului, atât șoferul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, precum și unul dintre ocupanți, un tânăr de 23 de ani, au suferit leziuni ușoare.

Potrivit IPJ Argeș, aceștia erau însoțiți de un alt tânăr de 23 de ani și de un bărbat de 39 de ani, toți din Popești.

Oamenii legii au găsit în autoutilitară două dispozitive de iluminat pe timp de noapte, trei câini din raza ogar și un exemplar de vânat din specia iepure, care au fost ridicate de polițiști.

Din cercetări s-a stabilit că în seara zilei de 05 noiembrie, în jurul orei 20:00, paznicul de vânătoare a observat autoutilitara pe raza fondului de vânătoare, iar conducătorul acesteia s-a răsturnat pe un teren agricol discuit, în încercarea de a fugi. Conducătorul autoutilitarei, de 47 de ani, precum și unul dintre ocupanți, de 23 de ani, au suferit leziuni ușoare, aceștia fiind însoțiți de un alt tânăr de 23 de ani, și cu un bărbat de 39 de ani, toți din Popești.
În autoutilitară au fost descoperite și două dispozitive de iluminat pe timp de noapte, trei câini din raza ogar și un exemplar de vânat din specia iepure, care au fost ridicate de polițiști.”, transmite IPJ Argeș

Pe 08 noiembrie, după administrarea probatoriului,  trei bărbați, de 47, 23 și 39 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 09 noiembrie, cei în cauză să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești cu propuneri de luare a unor măsuri preventive.

foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav la Podul Viilor! O mașină s-a răsturnat

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Izvoru | Negrași