Braconieri și explotatori de lemne – arși de Poliție!

de | 20.05.2022 19:40 | Știri, Județean, Pitești

Joi, în data de 19 mai, polițiștii argeșeni au identificat mai mulți indivizi ce săvârșeau activități ilegale privind pescuitul, dar și furtul de lemne pe raza județului Argeș. Aceștia au sancționat persoanele care săvârșeau aceste fapte cu amenzi de până la 10.000 de lei.

Pescuit în perioada de prohibiție

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 44 și 46 de ani, din localitățile Pitești și București, au fost depistați de către Secția de Poliție Rurală Bascov împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S., pescuind în apa barajului Budeasa, chiar în perioada de prohibiție. Aceștia foloseau lansete cu momeală artificială, totuși asupra lor nu au fost identificați pești.

În urma celor constatate, bărbații au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare totală de 600 de lei, privind pescuitul și acvacultura.

Oamenii legii din Argeș au avut de furcă și cu hoții de lemne, in ultimele 24 de ore. Astfel, un caz ne este adus la cunoștință de către polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol.

Furt de lemne în activitatea unei societăți comerciale din Stoenești

Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol împreună cu specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat în data de 19 mai pe raza comunei Stoenești, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale în domeniul deținerii, prelucrării, transportului și comercializării de material lemnos.
În urma verificărilor, s-au constatat diferențe de stoc și lipsa unei cantități considerabile de material lemnos în activitatea unei societăți comerciale.
Ca urmare a diferențelor de stoc a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice. Iar pentru constatarea lemnului lipsă, s-a efectuat o confiscare valorică de 13.000 de lei.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un nou post TV în România! Când va fi lansat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești