anchetaonline.ro

Bradu. S-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea străzii Valea Geamăna

de | 25.11.2022 14:04 | Știri, Administrație, Județean

 

Programul „Anghel Saligny” va însemna pentru comuna Bradu modernizarea a 15 străzi din localitate. După cum ne-a declarat primarul Dan Stroe, s-a semnat deja contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea străzii Valea Geamăna, valoarea acestuia fiind de circa 21 milioane lei. Investiția presupune amenajarea canalului pluvial și refacerea în totalitate a străzii, plus trotuar. Mai mult, este prevăzută și o nouă rețea de apă și canalizare, pe partea dreaptă a canalului pe sensul de mers de la Moară spre Prundu.

Și al doilea proiect aprobat la finanțare prin „Anghel Salignyˮ, este în faza de licitație, ofertele pentru proiectare și execuție având termen-limită de depunere data de 22 noiembrie. Acesta presupune modernizarea a 14 străzi, fiind prinsă realizarea rețelei de canalizare pluvială și asfaltarea. Valoarea totală este de 10 milioane lei.

 

Finanțare prin GAL „Ținutul Verde” pentru microbuz electric și sistem de supraveghere video

O altă sursă de finanțare accesată de către Primăria Bradu este prin Grupul de Acțiune Locală „Ținutul Verde”. Din cât ne-a declarat primarul Dan Stroe, administrația Bradu a aplicat trei proiecte, care au fost aprobate și urmează semnarea contractelor de finanțare. Două dintre ele vizează transportul eco. Astfel, este aprobată suma de 350.000 euro pentru achiziția unui microbuz electric, care va avea, probabil, ca destinație, transportul elevilor.

Tot pe GAL „Ținutul Verde” mai sunt aprobate alte două proiecte.

 

Am solicitat 87.000 euro pentru modernizarea și extinderea sistemului de supraveghere video. Și mai avem un proiect aprobat pentru montarea de panouri inteligente în stațiile de autobuz. Pe acestea se vor afișa informații utile despre traseul și programul mijloacelor de transport în comun, iar călătorii care așteaptă au posibilitatea să își încarce telefoanele de la aceste panouri. Suma este de 327.770 euro”, ne-a declarat primarul Dan Stroe.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu