anchetaonline.ro

Argeșean de 70 de ani- păcălit să cumpere bijuterii! L-au mințit că sunt din aur

de | 25.11.2022 14:44 | Știri, Curtea de Argeș, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean

Un argeșean de 70 de ani a fost păcălit de doi indivizi, din Vâlcea, fiecare în vârstă de 44 de ani, să cumpere bijuterii din metal comun.

Pe 14 octombrie, cei doi bărbați au indus în eroare bătrânul, spunându-i că bijuteriile sunt din aur și l-au convins să le cumpere.

Ulterior, omul și-a dat seama că a fost păcălit și a apelat la ajutorul oamenilor legii.

Joi, 24 noiembrie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au organizat percheziții la locuințele celor doi bărbați, fiind descoperite bijuterii și sume de bani.

perchezitii0bijuterii 2 - Argeșean de 70 de ani- păcălit să cumpere bijuterii! L-au mințit că sunt din aur

Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca vineri, 25 noiembrie, să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș cu propunerea de luare a unei alte măsuri preventive.

În acest context, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș atrage atenția:

– Folosiţi orice prilej de reunire cu familia pentru a discuta cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Instalatorul, ghicit, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).

– Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați pentru a se verifica pretextele înainte de a fi oferite orice sume de bani ori produse, stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care vă pot ajuta la nevoie.

– Purtați discuții referitor la permiterea accesului în gospodărie al oricăror persoane, indiferent de pretext, iar legat de prezența în casă, de efectuarea de orice plăți sau acțiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință”, au transmis polițiștii.

Citiți,de asemenea, pe anchetaonline.ro:

TIR cu 180 de porci- răsturnat pe DN65! Autocamionul trebuia să ajungă în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: