BRADU. Vești bune transmise de primarul Dan Stroe

de | 07.12.2023 15:55 | Județean, Administrație

Vești bune transmise de primarul Dan Stroe. Acesta a semnat un nou contract finanțat prin PNNR.

Este vorba despre proiectul “Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități”, proiect în valoare de peste 1.900.000 lei.
Stimați brădeni în prezența ministrului familiei, tineretului și egalității de șanse, doamna Natalia – Elena Intotero, am semnat contractul de finanțare pentru proiectul derulat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construirea unui “Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități”, proiect în valoare de 1.928.017,76 lei.”
la Bradu
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă crearea unei infrastructuri pentru recuperarea persoanelor cu dizabilități din comuna Bradu, care să beneficieze de programe și tratamente speficifice sub îndrumarea unui personal de specialitate, având ca efect reducerea riscului de a fi părăsiți sau separați de familie.
Dan Stroe mai informează că imobilul ce va fi construit, va avea urmatoarele functiuni:
  • Cabinet Psihoterapie
  • Cabinet Logopedie
  • Cabinet Medical
  • Birou Specialist
  • Terapie Ocupațională
  • Kinetoterapie și Masaj
Mai aflăm din postarea edilului faptul că, în ceea ce privește componenta programului, aceasta are ca obiectiv general creșterea gradului de integrare și de acces la serviciile sociale și de inserție socio-profesională a unor categorii defavorizate, dezvoltarea unor politici active de stimulare a formalizării muncii și de creștere a impactului și calității serviciilor de asistență socială.
Primarul mai precizează că prin acest proiect se urmareste rezolvarea nevoii satisfacerii cerințelelor pentru un numar de minim 45 persoane persoane cu dizabilități din comuna Bradu.
Beneficiari direcți: Prin proiect sunt vizați a fi sprijiniți un numar de minim 45 de persoane cu dizabilități care se află în evidentele centrului de asistență socială.
Aceștia reprezintă copii cu varsta între 2-16 ani, care provin din familii cu venituri sub media natională, peste 30% provenind din familii monoparentale sau cu parinți plecați în străinanate și care sunt aflați în grija rudelor.
Beneficiari indirecți: membrii familiei persoanelor cu dizabilități cuprinse în program, care beneficiaza de o îmbunătățire a vieții familiale și sociale”, mai precizează primarul Dan Stroe.
În ceea ce privește data prevazută pentru finalizarea proiectului aceasta este 31 decembrie 2024.
Finanțarea acestui proiect prin PNRR reprezintă o oprtunitate pentru comuna noastră, în crearea unei infrastructuri specifice pentru recuperarea persoanelor cu dizabilități, și ne bucurăm că putem veni în sprijinul acestora”, mai adaugă edilul.
Foto: Facebook

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu

Ultimele articole