Brazilian Jiu-Jitsu, campioni europeni!

de | 12.06.2023 07:29 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle, Național, Pitești

  • O poveste de succes despre pasiune, sport și educație, susținută de Lexford Castel

Reprezentanții echipei de Jiu-Jitsu Brazilian, MatSide România, au construit în Argeș o echipă sportivă redutabilă, capabilă de rezultate excepționale pe plan național, dar mai ales internațional. La Pitești și Vlădești-Argeș, se antrenează peste 150 de copii,  de care au grijă antrenorii lor, Elvis Zinculescu și Mihai Buidan, coordonați de managerul școlii MatSide, Cătălin Vlad.

Educațional, echipa MatSide are, de asemenea, un parteneriat excelent cu „Lexford Castel”, singura şcoală gimnazială privată din Pitești, care este cotată drept una dintre cele mai complexe unități de învățământ în ceea ce privește dotările, calitatea educației și pregătirea cadrelor didactice. Tot ce se întâmplă în activitatea de creștere și educare a copiilor prin sport este exclusiv din zona privată, eforturi proprii, fără niciun sprijin public.

Echipa MatSide are sălile proprii unde se desfășoară antrenamentele, dar în cadrul școlii Lexford se predau și cursuri de Brazilian Jiu-Jitsu, asigurate de către domnul Mihai Buidan, care în viața de zi cu zi este cadru de poliție penitenciară la unitatea din Mioveni.

Brazilian Jiu-Jitsu este un sport aflat în plin proces de recunoaștere în România, cu o largă răspândire la nivel mondial.

Campionatul European de BJJ din 28.05.2023 de la Lisabona s-a înscris în calendarul activităților de recunoaștere a sportului, Federatia Europeană adresând invitația reprezentanților săi din  România de a participa la competiție. Susținuți de oameni de bine, de școala Lexford și de comunitatea din Vlădești, șapte copii din Argeș și doi antrenori au reușit să facă deplasarea la Lisabona, iar rezultatele au fost excepționale.

  • Au fost câștigate 7 medalii de aur și 2 medalii de argint, în urma unor meciuri de clasă!

În clasificarea finală a echipelor de copii, MatSide România a cucerit locul de vicecampioană pe echipe, o realizare de excepție!

  • Povestea din Argeș continuă cu și mai multă încredere spre noi obiective, care în urmă cu ceva ani, păreau aproape imposibil de atins.

Antrenorii din Argeș, Elvis Zinculescu și Mihai Buidan, alături de un alt instructor, membru Salvamont, Nicuț Andrei, au plecat de la un subsol din zona Pieței Smârdan în anul 2018, unde antrenau câțiva copii și câțiva adulți.

”Cu muncă și determinare, cu implicarea liderul școlii MatSide România, Cătălin Vlad, cu sprijinul partenerilor și al sponsorilor atrași, echipele din Argeș au avut o dezvoltare deosebită, nu numai prin numărul de copii atrași spre sport, dar și prin spațiile și dotările oferite atât la  Pitești, cât și la Vlădești. Un exemplu despre cum «se poate» dacă ai încredere și bucurie de a realiza și dacă alegi excelența în sport și în educație!”, a declara Cătălin Gherzan, managerul Lexord Castel.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Înscrierile la Bacalaureat şi Evaluarea naţională se prelungesc! Anunțul făcut de ministrul Educaţiei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan

Ultimele articole