BREAKING NEWS! Criminalul de la Bascov a fost condamnat la închisoare pe viață!

de | 10.03.2023 14:53 | Știri, După locație, Eveniment, Importante, Județean, Rural

Criminalul de la Bascov care și-a ucis cu sânge rece familia (fratele, mama, tatăl, sora și nepoata de numai 5 ani) și-a primit sentința la aproape un an de tragicul eveniment.

Bărbatul a fost condamnat, de judecătorii de la Tribunalul Argeș, la închisoare pe viață.

Decizia vine după doar două termene de judecată, în care judecătorii au analizat probele adunate de către procurori, iar în urma evenimentelor descrise de anchetatori, aceștia au decis ca Viorel Letcan să își petreacă restul vieții în închisoare.

Totodată, acesta nu mai are dreptul de a folosi orice fel de armă și va fi nevoit să ia tratament pentru afecțiunile psihice pe tot parcursul vieții.

În temeiul art.188 alin. 1 – art.189 alin. 1 lit. a), f), h) C.pen. cu aplic. art. 199 alin. 1 C.pen. şi art. 35 alin. 1 C.pen., condamnă pe inculpatul Letcan Viorel, fără antecedente penale, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, în formă continuată. În temeiul art. 65 alin. 2 C.pen, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 literele a), b), e), f), h) ?i n) C.pen., respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti, dreptul de a fi tutore sau curator, dreptul de a deţine, purta şi folosi orice categorie de arme ?i dreptul de a comunica cu partea civilă Rusu Gheorghe (soţul victimei Rusu Genţiana şi tatăl victimei Rusu Silvia) ori de a se apropia de aceasta, ce se va executa conform art. 65 al. 3 C.penal, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 404 alin.4 lit. b) C.p.p., art. 399 alin.1 ?i alin. 4 C.proc.pen., menţine măsura preventivă a arestului preventiv dispusă fa?ă de inculpat de judecătorul de drepturi ?i libertă?i din cadrul Tribunalului Argeș prin Încheierea nr. 94 din data de 10.08.2022, pronunţată în dosarul cu nr. 3909/109/2022 (definitivă prin necontestare). În temeiul art. 404 alin. 4 lit. a) C.proc.pen. rap. la art. 72 alin.1 C.pen., deduce din pedeapsa principală durata reţinerii și arestării preventive, dispuse faţă de inculpatul Letcan Viorel, respectiv perioada de la 10.08.2022, la zi.

În temeiul art. 404 alin. 4 lit. d) C.p.p. rap. la art. 109 C.pen., obligă pe inculpat să urmeze tratamentul medical aferent afecţiunii de care suferă, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol care a determinat luarea măsurii”, se arată în decizia magistraților.

Citiți, de asemenea, întreaga poveste, pe anchetaonline.ro

Detalii șocante! I-a omorât cu ciocanul, rând pe rând! Cel puțin o victimă a fost legată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole