anchetaonline.ro

Detalii șocante! I-a omorât cu ciocanul, rând pe rând! Cel puțin o victimă a fost legată

de | 09.08.2022 16:26 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Rural

INFORMAȚII NOI

După toate controversele care au marcat ziua de marți în subiectul crimei de la Bascov, apar primele informații concrete după ce oamenii legii au petrecut ore în șir în gospodăriile în care au fost găsite cele cinci cadavre, aparținând membrilor aceleiași familii. În primul rând, se pare că armele principale folosite de criminal au fost un ciocan și mai multe pietre de diferite dimensiuni (dublate și de alte obiecte și cuțite) ,cu care și-a căsăpit, rând pe rând, părinții, fratele, nepoata și sora.

Ar fi început luni noaptea sau cel târziu marți dimineața, conform primelor estimări, în casa în care locuia împreună cu cei doi bătrâni și cu fratele său necăsătorit.

Prima victimă i-a căzut tatăl surprins, conform informațiilor de la acest moment, în timp ce ieșea de la baie și atacat cu un ciocan, dar și cu un obiect care i-a produs plăgi specifice înjunghierii, cel mai probabil un cuțit. Bătrânul, Aurel Letcan, în vârstă de 79 de ani, fost inginer biolog la Uzina de Apă de la Budeasa, ar fi fost, de asemenea, găsit cu mâinile legate.

Au urmat mama criminalului și fratele acestuia, pe care l-ar fi ucis în somn, tot cu un ciocan. Bărbatul lucra ca taximetrist pe curse de noapte și, conform primelor informații, cel mai probabil se odihnea la momentul la care fratele său i-a curmat viața.

Ca și cum acest film de coșmar n-ar fi fost de ajuns, în cursul zilei de marți, bărbatul l-a așteptat pe cumnatul său să plece către Spitalul Militar și a trecut o stradă de aproximativ 6 metri către locuința în care stătea sora sa. După scenele descoperite la fața locului, oamenilor legii le este greu să stabilească cu precizie, în acest moment, care a fost prima victimă care i-a ieșit în cale: fetița sau femeia. Cert este că ambele au fost descoperite într-o baltă de sânge și se pare că tot un ciocan a fost principala armă folosită de criminalul psihopat.

Au fost uciși cu pietre de diferite dimensiuni și obiecte. Au fost găsiți în camere toți. E dramatic, și mie îmi este foarte greu să vorbesc. Fiecare victimă e într-un loc diferit cu excepția mamei și a copilului. Autopsia se termină mâine, dar e puțin probabil să mai fi supraviețuit loviturilor. Cred că toți cinci au fost surprinși și evenimentele cred că au avut loc seara până spre dimineață. Autorul este pe tratament, așa a spus. Este examinat pentru a se ști cu certitudine ce a fost. Nu am făcut o anamneză, dar era dispus la dialog. Era în evidență la un medic psihiatru celebru din Pitești, care i-a prescris un tratament”, a declarat Dan Manu, șeful Serviciului de Medicină Legală din Argeș, pentru ziaruldinmuscel.ro

Nu doar modul în care s-a organizat, dar și recuzita găsită de polițiști indică o premeditare a atrocității, pentru că, pe lângă armă și sfori, ar fi fost găsite, conform mai multor surse, și niște spray-uri cu piper, pietre, dar și alte substanțe destinate imobilizării victimelor.

Cercetările continuă, dar criminalul a purtat deja primele discuții cu oamenii legii, mărturisind ce a făcut într-un mod „limpede și coerent”, conform procurorului șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, Laurențiu Palaghia.

Prezent personal la fața locului, domnia sa a declarat că această speță, care a cutremurat întreaga țară, nu este una complexă din punct de vedere al probatoriului, având în vedere cele descoperite la locul faptei, dar și declarațiile bărbatului.

La fața locului lucrurile sunt cam greu de descris. Toate victimele poartă semne ale unor agresiuni destul de intense. (…) Este făcut inventar al mai multor obiecte găsite la fața locului.

Din ceea ce s-a observat, există totuși prezumată o anumită succesiune a uciderii victimelor.”, a declarat prim-procurorul al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

De asemenea, Laurențiu Palaghia spune că ucigașul nu a fost agresiv atunci când a fost găsit de polițiști, dar că nu reușea să explice prea bine de ce și-a omorât familia.

Virel L. a fost reținut, de către polițiști, în cursul nopții de marți spre miercuri (09 august-10 august), pentru 24 de ore, iar acestuia i-a fost dat titlul de inculpat, nefiind doar un suspect.

Doliu la Spitalul Militar! Soția și fiica doctorului Rusu- printre victimele crimei de la Bascov

O crimă odioasă care a șocat întreaga opinie publică s-a petrecut luni spre marți în comuna Bascov, casa unei familii transformându-se într-un loc al groazei. Un bărbat cu probleme psihice și-a ucis părinții, fratele, sora și nepoțica.

Autorul cumplitului omor a fost deja identificat și prins de oamenii legii, iar acum se află în custodia autorităților.

Așa cum menționam, este vorba despre un criminal cu probleme psihice. Viorel L. figura în evidențele medicale ca având un handicap psihic accentuat (permanent) și era, de asemenea, pe lista persoanelor care beneficiau de indemnizație de la DGASPC Argeș, încă din anul 2006.

Atrocitatea a fost descoperită de cumnatul său (soțul femeii ucise), un bărbat de 48 de ani, din Bascov, care, întors acasă, și-a găsit întreaga familie omorâtă: soția, copilul, socrii și cumnatul, care lucra ca taximetrist.

Cel care a făcut această macabră descoperire și care trece acum prin momente de groază este nimeni altul decât unul dintre cadrele de bază  ale Spitalului Militar Pitești, Lt. col. Gheorghe Rusu, în prezent, șef Birou Resurse Umane. De altfel, și soția sa Gențiana, ucisă marți, la Bascov, lucra în aceeași unitate ca biolog și șef Laborator. După ce a alertat autoritățile și acestea au ajuns la fața locului,  bărbatul a fost, la rândul său preluat de către colegii specializați în acordarea de îngrjiri, fiind într-o stare de șoc total.

Așa cum spuneam, nici fetița familiei respective nu a scăpat de nebunia autorului, fiind omorâtă fără milă, deși avea doar 6 ani.

După ce bărbatul care a descoperit șocanta scenă a alertat autoritățile, către Bascov au plecat un număr impresionant de echipaje ale Poliției, însoțite de mascați și de trupe ale Jandarmeriei. Aceștia l-au depistat  într-o pădure din apropiere pe individul care acum este principalul suspect. Oamenii legii au pornit în respectiva direcție, după ce vecinii au sesizat că lătrău câinii în zonă. La momentul capturării acestuia, Viorel L. prezenta răni vizibile în zona inimii și a gâtului. Cel mai probabil, acestea au fost autoprovocate.

criminal bascov - Detalii șocante! I-a omorât cu ciocanul, rând pe rând! Cel puțin o victimă a fost legată

Viorel L.

În ziua de 9 august a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș au fost sesizați cu privire la faptul că, un bărbat de 48 de ani, din comuna Bascov, ar fi găsit, când s-a întors la domiciliu, cinci membri ai familiei sale (soția, copilul, cei doi socrii și un cumnat), decedați.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, polițiștii de investigații criminale și luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, care au constatat că cele sesizate se confirmă.

Polițiștii au luat primele măsuri, iar la scurt timp, au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat de 53 de ani, cunoscut cu probleme psihice.

Bărbatul se află în custodia polițiștilor, iar cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș”, anunță IPJ Argeș.

criminal bascov 2 - Detalii șocante! I-a omorât cu ciocanul, rând pe rând! Cel puțin o victimă a fost legată

Viorel L.

 

Oamenii din localitatea Bascov sunt șocați cu privire la crima comisă de bărbatul de 53 de ani, care și-a omorât întreaga familie.

Potrivit vecinilor, autorul avea probleme psihice de foarte multă vreme, însă nimeni nu îl credea în stare de o asemenea faptă:

Era bolnav de mult timp. El stătea izolat în casă, nu circula. Rar când îl vedeai pe stradă, până la pâine și înapoi”, spune o vecină.

Există, însă, foarte multe întrebări cu privire la modul în care s-a produs această tragedie, având în vedere că un singur om a reușit să pună la pământ și să omoare cinci persoane.

Vecinii spun că părinții acestuia erau bătrâni și nu aveau cum să scape din mâinile fiului lor. La fel și fetița de 6 ani, care nu avea putere să se apere de unchiul criminal.

Deși inițial s-a anunțat că cele cinci victime au fost înjunghiate, marți seara, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a venit cu noi informații, potrivit cărora „victimele au fost găsite cu urme de violență, nefiind vorba despre înjunghiere.”

 

Viceprimarul comunei Bascov, Gheorghe Nedelea a rămas fără cuvinte la aflarea acestei vești.

Bărbatul avea un handicap accentuat psihic, dar nu arăta. Mie mi se părea un om normal (..) Sunt afectat emoțional, pentru că fetița de 6 ani era fata domnului doctor Rusu. Sunt chiar marcat. Este șocant să iei gâtul unui copil de 6 ani!”, a spus viceprimarul Gheorghe Nedelea, vizibil emoționat.

De asemenea, prezent la fața locului aproape imediat după ce s-a dat alarma, a fost primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, care a declarat că ucigașul a fugit în pădure și a încercat să se sinucidă. Mai mult, potrivit edilului localității, criminalul ar fi declarat că premedita de mult timp fapta.

Știre inițială

Numeroase echipaje de Poliție se îndreaptă în aceste momente în localitatea Bascov, acolo unde cinci oameni ar fi fost găsiți omorâți într-o casă.

Nordul Piteștiului este împânzit de echipaje ale ambulanțelor și Poliției, dar și ale Jandarmeriei, care se deplasează la locul în care a fost descoperită această atrocitate ieșită din comun.

Deocamdată, nu se cunosc alte detalii cu privire la acest caz.

Știre în curs de actualizare.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Copil de 8 ani, una dintre victimele unui accident în Morărești!

Citește articolele pe același subiecte: Bascov | Gheorghe Nedelea | Inspectoratul de Poliție Județean Argeș
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: