Schimbări radicale privind anul școlar 2022-2023

de | 09.08.2022 16:50 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Noul an școlar începe pe 5 septembrie și vine cu o serie de schimbări radicale privind modalitatea în care se va desfășura.

Structura anului școlar 2022-2023 a fost publicată în Monitorul Oficial, iar printre cele mai importante modificări se numără introducerea modulelor, cu excepția anului universitar, care va fi organizat tot pe semestre. De asemenea, tezele nu vor mai fi obligatorii, iar profesorii vor fi nevoiți să acorde un număr mini de note (n+3, n reprezentând numărul de ore pe săptămână pentru respectiva materie).

Modificările aprobate, până în acest moment, au fost anunțate, astăzi, de inspectorul general al IȘJ Argeș, Dumitru Tudosoiu:

– Începem școala la data de 05 septembrie;
– Avem structură nouă : 5 module de învățare, separate de 5 vacanțe;
– Tezele nu mai sunt obligatorii;
– Numărul minim de note pentru o materie va fi n+3, unde n=nr de ore/săptămână pentru respectiva disciplină de studiu;
– Vom avea formate noi de catalog și carnet de elev, ca urmare a modificărilor de structură survenite;
– Vom încheia anul şcolar 2022 – 2023 la data de:

  • 2 iunie 2023 pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă;
  • 9 iunie 2023 pentru elevii de clasa a VIII-a;
  • 17 iunie 2023 pentru restul elevilor”, a transmis Dumitru Tudosoiu.

Când vor avea elevii vacanțe

Conform noii structuri a anului școlar, elevii vor avea 5 vacanțe, prima fiind de pe 22 octombrie până pe 30 octombrie 2022. Cea de-a doua vacanță va fi cea din preajma sărbătorilor de iarnă, care va începe de 23 decembrie 2022 și se va termina pe 8 ianurie 2023.

Cea de-a treia vacanță, din luna februarie, care va dura o săptămână, va fi decisă de fiecare inspectorat școlar județean/ al municipiului București, în perioada 6—26 februarie 2023.

Județul Argeș a decis ca elevii să intre în cea de-a treia vacanță în a treia săptămână din februarie (13-17 februarie).

Următoarea vacanță va fi cu ocazia sărbătorilor pascale, în perioada 7 aprilie-18 aprilie 2023, iar cea de-a cincea va fi vacanța de vară, care va marca finalul anului școlar.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Elevii iau vacanță în funcție de județ! Când vor intra cei din Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole