anchetaonline.ro

Un nou val de scumpiri, din toamnă!

de | 09.08.2022 20:10 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Perioada scumpirilor nu s-a terminat, urmând ca din toamnă să crească, din nou, prețurile pentru alimente.

Pâinea se află printre alimentele care vor suferi modificări ale prețurilor, din cauza scumpirii îngrășămintelor folosite pentru agricultură cu 10-20%. Astfel, este de așteptat ca toate produsele din cereale să aibă prețuri mai mari.

Mai mult, fermierii se plâng că îngrășămintele pe care le utilizau în anii trecuți nu se mai găsesc, iar cele care se găsesc sunt foarte scumpe. Prin urmare, producția este și ea afectată, iar scumpirile își vor face apariția în magazine, începând din toamnă.

Specialiștii în economie susțin că pentru o pâine de 500 de grame, din toamnă am putea plăti aproape 9 lei, în prezent fiind peste 7 lei.

Printre alimentele care s-au scumpit, în ultima perioadă, se numără laptele, făina sau uleiul.

Rata anuală a inflaţiei va continua să crească până la mijlocul trimestrului 3, anul curent. Determinante pentru această înrăutăţire a perspectivei apropiate inflaţiei sunt dinamicile mai mari anticipate a fi consemnate în lunile următoare de preţurile combustibililor, gazelor naturale şi energiei electrice”, a declarat Mugur Isărescu, potrivit Spynews.

Foto descriptiv Playtech

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Detalii șocante! I-a omorât cu ciocanul, rând pe rând! Cel puțin o victimă a fost legată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: