anchetaonline.ro

Mihai Coteț: ZERO lei pentru facturi cu 50% mai mici!

de | 09.08.2022 21:00 | Știri, După locație, După subiect, Pitești, Politic

Veste bună pentru piteșteni! Peste 1.300 de blocuri de locuințe vor fi incluse în programul de reabilitare cu bani de la bugetul local prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar proprietarii nu vor contribui cu bani.

Programul de finanțare presupune ZERO lei cofinanțare din partea cetățenilor sau a asociațiilor de proprietari, spre deosebire de celelalte proiecte de reabilitare sau consolidare a blocurilor în care cofinanțarea din partea proprietarilor varia între 20-40%.

În acest sens, consilierii liberali au făcut apel către asociațiile de proprietari pentru a aplica în număr cât mai mare pentru accesarea acestor fonduri prin intermediul Primăriei Pitești. Totodată, munca președinților de asociații privind realizarea documentațiilor a fost ușurată, prin postarea pe site a documentelor care trebuie completate.

Informațiile pot fi găsite la adresa:
https://www.primariapitesti.ro/informare-privind-renovarea-energetica-a-cladirilor-rezidentiale-multifamiliale-blocuri-de-locuinte-prin-accesarea-fondurilor-europene-aferente-pnrr-articol615?fbclid=IwAR20HyEgB4kq1p9CQsT4yG6t1UN5lewgyP2lRqENtYAMRTtBelC5BSd20xE

Mă bucur că municipalitatea a fost receptivă la socilitarea mea și că a postat pe site-ul Primăriei Pitești o secțiune de unde Asociațiile de Proprietari pot să-și descarce formularele de care au nevoie pentru întocmirea documentației. Sper ca informațiile să ajungă la un număr cât mai mare de cetățeni pentru că eu nu cred în scuza că piteștenii sunt reticenți. Totul depinde de modul în care administrația locală înțelege să-și informeze constant cetățenii și îi asistă pe tot parcursul procesului. În cazul de față nici nu este greu să fii convingător: vorbim de reabilitări care vor aduce facturi cu 50% mai mici. Să obții cu ZERO lei facturi cu 50% mai mici, în contextul în care traiul de zi cu zi este din ce în ce mai greu de susținut, cine nu și-ar dori așa ceva?!”, a transmis consilierul local Mihai Coteț, președintele PNL Pitești.

Cel de-al doilea val de finanțare a fost deschis pe 1 august. Astfel, asociațiile de proprietari trebuie să depună la Primăria Pitești documentația necesară, cât mai repede, deoarece sistemul funcționează pe principiul ,,primul sosit, primul servit”, iar Primăria Pitești trebuie să trimită spre evaluare a doua tranșă, până cel târziu 31 octombrie.

Cu siguranță vor fi avantajate administrațiile locale care au strâns din timp de la asociațiile de proprietari documentația necesară, dar sunt convins că, printr-un efort comun al administrației și al cetățenilor, vom reuși să transmitem pentru evaluare mai multe imobile. Fondurile prin PNRR reprezintă o șansă imensă de dezvoltare și modernizare pentru multe comunități, de aceea ar trebui să nu irosim nicio axă de finanțare. Sunt multe oportunități pentru care Piteștiul ar trebui să lupte, de aceea mi-aș dori să-l văd angrenat în cât mai multe curse pentru accesarea de fonduri nerambursabile.” a adăugat Mihai Coteț, președintele PNL Pitești.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Planul Național de Redresare și Reziliență | PNL | PNRR | Primăria Pitești