Ion Georgescu – reținut pentru 24 de ore. Astăzi va fi dus în fața instanței!

de | 05.10.2023 08:20 | Știri, Eveniment, Importante

UPDATE: 5 octombrie ora 02.20

După aproape cinci ore de audieri, primarul Ion Georgescu a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi, 5 octombrie, va fi dus în fața instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

La ieșirea din sediul DNA, întrebat de unde erau banii, primarul orașului Mioveni a răspuns: „Un credit rambursat!”

 

Potrivit avocatei Ingrid Alexandrescu, Ion Georgescu ar fi împrumutat de la denunţător banii în cursul anului trecut, iar astăzi s-ar fi întâlnit pentru a-i restitui împrumutul.

Practic, domnul primar este acuzat că ar fi solicitat suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunțătorului, lucru pe care, în mod evident, domnul primar îl neagă și nu cred că s-a întâmplat așa.
Urmează ca justiția să stabilească și probele administrate în cauză. Iar astăzi l-a chemat să îi restituie suma de 10.000 de euro domnului denunțător pe care o luase cu titlu de împrumut, în toamna anului trecut.
Domnul denunțător a știut de ce îl cheamă și s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat și a declarat în denunțul dumnealui că i s-ar fi cerut suma de 30.000 de euro și că a dat, parcă, 10.000 de euro.”, a declarat Ingrid Alexandrescu

Tot aceasta a declarat că primarul şi denunţătorul „se cunosc de 30 de ani!”

Se cunosc de 30 de ani, sunt prieteni, oameni de încredere. A luat anul trecut suma de 10.000 de euro și l-a chemat să i-o restituie astăzi.”, a adăugat avocata edilului

Întrebată cine este denunțătorul, avocata primarului Ion Georgescu a răspuns că nu dorește momentan să divulge numele persoanei.

Nu ni s-a adus la cunoștință dosarul penal. Se cunoaște denunțătorul, dar momentan nu dorim să divulgăm.”,  a precizat Ingrid Alexandrescu

De asemenea, ea a mai declarat că, cel mai probabil, denunțul a fost făcut înainte de întâlnirea celor doi.

Nu știu când a fost. Am făcut cerere pentru studiu dosar. Dacă astăzi l-a chemat să îi dea banii, presupun că astăzi l-a făcut înainte de a se duce să își primească banii.”, a mai transmis avocata edilului

ŞTIREA INIŢIALĂ

Amplă acțiune DNA în această seară, avându-l în vizor pe unul dintre cei mai puternici primari ai Argeșului și unul dintre cei mai puternici oameni ai PSD Argeș.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu (PSD), a fost dus la DNA miercuri seara, fiind acuzat de trafic de influență.

Georgescu este acuzat de procurori că a primit 30.000 de euro mită pentru o angajare. Potrivit g4media.ro, primarul din Mioveni ar fi fost prins în flagrant în timp ce restituia un avans de 10.000 de euro deoarece nu a rezolvat angajarea.

Acuzația despre care vorbesc surse judiciare este cea de trafic de influență, nu luare de mită.

În această seară, la sediul DNA e forfotă mare. Judiciariștii au început să aducă documente ridicate în cadrul acțiunii de la Mioveni.

Din primele informații, este vorba despre o sumă de 10.000 de euro, care ar fi fost restituită de către primar unei persoane care urma să beneficieze de o angajare la Spitalul Mioveni, angajare ce nu a putut fi onorată. Medicul respectiv ar fi medic de chirurgie generală și ar fi urmat să ocupe o poziție de conducere în cadrul spitalului.

Ion Georgescu Mioveni

Suma totală care ar fi fost convenită de către părți, în decembrie anul trecut, este de 30.000 de euro, din care denunțătorul ar fi plătit un avans de 10.000.

În condițiile în care Ion Georgescu nu ar fi putut onora, susțin surse judiciare, angajamentul de a-l susține pe denunțător pentru postul respectiv, în această seară, el a vrut să returneze banii luați ca avans. Acesta este contextul flagrantului.

Flagrantul a fost făcut în Primăria Mioveni”, au precizat surse din DNA pentru Libertatea

În această seară, la sediul DNA a ajuns si comisarul șef Marius Mîrzacu, șeful DGA Pitești.

Operațiunea se desfășoară sub coordonarea DNA Pitești și a presupus inclusiv percheziții la primar acasă.

În jurul orei 21:00, Ion Georgescu a fost adus la sediul DNA Pitești, urmând să fie pus fața în față cu procurorii. La întrebările presei despre ce este acuzat, primarul a declarat:
„Că nu am luat, am dat!”

 

Ajunsă la sediul DNA, avocatul primarului Georgescu, Ingrid Alexandrescu, a acuzat faptul că aceasta nu a fost lăsată să intre în sediul instituției și să își asiste clientul timp de mai bine de o oră.

La aproximativ două ore după ce s-a prezentat la fața locului, avocatul a avut acces în sediul DNA.

Ion Georgescu – dat afară din PSD Argeş!

În urma evenimentelor de la Mioveni, conducerea PSD Argeș s-a reunit de urgenţă în această seară şi a luat o măsură drastică:

Întrunit în ședință extraordinară, Biroul Permanent Județean al PSD Argeș a decis astăzi, 04.10.2023, excluderea din partid a domnului Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni.

PSD condamnă ferm și se dezice de orice faptă în afara legii din partea membrilor săi. PSD rămâne consecvent principiilor sale de integritate și va fi intransigent cu oricine le va încălca.” – a transmis preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă.

De altfel, în cursul acestei seri Marcel Ciolacu, președintele PSD, a precizat, într-o declarație pentru România TV, că joi urmează să fie  organizată o ședință la nivelul central al partidului, având ca obiectiv excluderea lui Ion Georgescu, unul dintre cei mai puternici primari PSD din România, al doilea om din PSD Argeș și o locomotivă istorică a partidului în județul nostru.

Ion Georgescu este primar încă din anul 2006 și este membru PSD încă din 1998.

spitalul mioveni - Ion Georgescu - reținut pentru 24 de ore. Astăzi va fi dus în fața instanței!

spitalmioveni.ro

Spitalul Mioveni este primul și singurul spital construit de la zero în România, după 1989, din fonduri publice, și cea mai mare realizare a mandatului lui Ion Georgescu. Construcţia spitalului din Mioveni a început prin anul 2016 şi a costat aproape 70 de milioane de euro, dintre care 44 de milioane de euro din bugetul local. Spitalul Orășenesc Mioveni, a fost inaugurat în septembrie 2019.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ancheta DNA la DGASPC: S-au achiziționat case construite anterior licitației, fix după specificațiile caietului de sarcini!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole