BREAKING NEWS Organizația Mondială a Sănătății declară variola maimuței o urgență sanitară globală!

de | 23.07.2022 18:41 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că variola maimuţei este o urgenţă sanitară globală. Anunțul a fost făcut public, în cursul zilei de azi, la Geneva, de către directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Virusul are cel mai mare grad de alertă al sistemului folosit de OMS din cauza creșteri rapide și îngrijorătoare a numărului de cazuri de pe tot globul. La momentul actual, pe lângă această urgență sanitară dse mai numără doar pandemia de coronavirus și efortul continuu de eradicare a poliomielitei, scrie BBC.

Evaluarea OMS este că riscul de variola maimuței este moderat la nivel global și în toate regiunile, cu excepția regiunii europene, unde evaluăm riscul ca fiind ridicat”, a precizat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS.

Astfel, conform declarațiilor directorului general al OMS, virusul s-a răspândit în peste 75 de țări, unde au fost raportate peste 16.000 de cazuri. au fost raportate în prezent din 75 de țări, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. Până la acest moment însă, numărul deceselor este de 5.

Până în acest moment, diagnosticate cu variola maimuței, în România, au fost 20 de persoane. Toate sunt bărbați.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat vineri că a autorizat extinderea utilizării unui vaccin contra variolei umane pentru a fi folosit împotriva propagării variolei maimuţei, care ar putea primi nivelul de alertă maximă din partea OMS.”, scrie Digi24.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Femeie de 85 de ani decapitată după ce a fost lovită de mașină pe A1!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: OMS

Ultimele articole