( VIDEO) Ce a declarat Primarul din Călinești la intrarea în sala de judecătorie!

de | 28.06.2022 14:09 | Știri, Eveniment, Importante, Județean

UPDATE 11:57

Primarul din Călinești, Mihai Georgescu, a fost reținut în decursul zilei de ieri de către polițiști, după ce, în urmă cu o săptămână, acesta a fost acuzat de șantaj sexual. Plângerea a fost făcută de familia fetei pe care acesta a hărțuit-o.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi, 28 iunie, a fost însoțit de către organele oficiale, la Judecătoria de la Topoloveni, unde este propus pentru arestare.

Sunt un om puternic și voi fi și mai puternic!”, sunt declarațiile primarului la intrarea în Judecătorie.

Sursele neoficiale precizează faptul că bărbatul a primit control judiciar si interdicția de a iși exercita funcția!

 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Măsură drastică aplicată luni, 27 iunie, la Primăria Călinești, unde primarul Mihai Georgescu a fost reținut de către polițiști. Măsura reținerii sale a fost dispusă de către Parchetul Topoloveni pentru 24 de ore, conform unor surse neoficiale, primarul fiind în acel moment la audieri.

Oamenii legii au descins la edilul PSD, acuzat în urmă cu o săptămână de către familia unei tinere angajate că ar fi hărțuit-o sexual, în schimbul unor avantaje primite la locul de muncă.

Reținerea de din ziua de luni vine după ce tatăl fetei a anunțat că au depus plângere pentru mai multe infractiuni.

În ziua de 27 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual, conform art. 299 din Codul penal, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Călinești.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – mai 2022, bărbatul în cauză, având calitatea de funcționar public, profitând de situația de autoritate asupra victimei, precum și în scopul angajării pe o altă funcție, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unei angajate aflată în subordine.
În ziua de 27 iunie 2022, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de mâine, să fie dispuse măsuri preventive.” au anunțat în urmă cu puțin timp reperezentanții IPJ Argeș.

Toate informațiile despre situația care a dus la această măsură a poliției, puteți citi aici!

Prima reacție a primarului de la Călinești: Nu am făcut avansuri de natură sexuală niciunei femei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Călinești | Mihai Georgescu | PSD | Topoloveni

Ultimele articole