Big Brother vă urmărește! Peste 1000 de camere video sunt în tot Piteștiul

de | 29.04.2024 07:58 | Pitești, Administrație, Politic

Peste 1000 de camere video sunt acum “ochii” autorităților în tot Piteștiul. Camerele sunt distribuite pe arterele rutiere, pe străduțe, în parcuri, în stații, în autobuze, în parcări, dar și în multe alte spații publice. Acest sistem de supaveghere complex și performant este parte a obiectivului administrației locale de a face din Pitești un oraș sigur, de a preîntâmpina actele de violență sau de vandalism, infracțiunile în trafic sau furturile în spații publice, dar și necesitatea de a asigura suport organelor legii în situații nefericite. Despre toate astea a vorbit primarul Cristian Gentea în ultima postare publicată pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea

”Obiectivul de a face din Pitești un oraș sigur, de a preîntâmpina actele de violență sau de vandalism, infracțiunile în trafic sau furturile în spații publice, dar și necesitatea de a asigura suport organelor legii în situații nefericite ne-a determinat să accelerăm implementarea unui sistem de supraveghere complex și performant.

  • Nu mai puțin de 1031 de camere sunt acum “ochii” autorităților și asigură un climat care face din Pitești unul dintre cele mai sigure centre urbane din regiune!

Camerele sunt distribuite pe arterele rutiere ale orașului, pe străduțe, în parcuri, în stații, în autobuze, în parcări, dar și în multe alte spații publice.

  • 370 din aceste camere sunt în gestiunea Poliției Locale. Dintre ele, 258 au fost achiziționate de către instituție, iar pentru diferența de 112 municipalitatea a accesat fonduri europene.
  • Am reușit, de asemenea, să folosim tot bani nerambursabili (224.393 de euro), în cadrul unui proiect de management al traficului, proiect care ne-a permis montarea altor 103 camere video pe arterele din întreg orașul. Acestea asigură atât monitorizarea activității rutiere, cât și analiza intensității traficului și cântărire în mișcare.
  • Pentru siguranța parcărilor publice, au fost investiți aproape 71.000 de euro, în cadrul unui proiect de management care a permis montarea a 62 de camere de supraveghere în aceste parcări.
  • La rândul lor, colegii de la SPEP asigură domeniul public al Piteștiului (parcuri, plaje etc) cu 246 camere video.
  • Inclusiv punctele de transfer din Gheorghe Doja și Costahe Negri sunt supravegheate cu 7 camere.
  • Alte 105 echipamente de gen sunt destinat stațiilor de autobuz, parte a procesului amplu de modernizare a acestora din urmă.
  • Nu doar spațiile de așteptare au astfel de sisteme de siguranță, ci și mijloacele de transport publice. 138 dintre autobuzele Piteștiului sunt dotate cu camere de luat vederi.

Desigur, investițiile făcute în acești trei ani și jumătate de mandat au un rol important în creșterea nivelului de siguranță, dar nu pot eradica complet tendința unora dintre semenii noștri de a recurge la gesturi nepotrivite și chiar la ilegalități. Recentele episoade de vandalism ne arată o asemenea realitate tristă.

Partea pozitivă este ca implementarea acestui sistem complex, cu 1031 de camera, permite ca instituțiile din subordinea municipalității să fie de un real ajutor organelor legii în soluționarea corectă a multor spețe, precum și în identificarea rapidă a celor care le comit.

  • De exemplu, peste 1600 de descărcări ale imaginilor captate au plecat în ultimii ani dinspre Poliția Locală către diferite instituții, în urma solicitărilor și ordonanțelor primite pentru soluționarea unor evenimente nefericite.
  • La rândul lor, polițiștii piteșteni au folosit datele captate de sistemul video pentru identificarea și sancționarea a peste 2300 de fapte contravenționale, la care s-au mai adăugat alte 574 de înștiințări către cetățeni.
  • Și dinspre Publitrans a crescut anual volumul de probe livrate Poliției. În 2023, ca urmare a solicitărilor primite de la oamenii legii, conducerea societății de transport public a transmis 86 de filmări captate cu ajutorul camerelor din autobuze, contribuind activ la soluționarea unor dosare de furt, violență sau hărțuire.

Fiecare investiție publică trebuie gândită și făcută raportat la nevoile comunității piteștene, la confortul urban și siguranța cetățenilor și  la provocările vremurilor pe care le trăim! Am avut permanent în vedere aceste criterii și nu ne oprim aici!”, a transmis Cristian Gentea, pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de. asemenea, pe anchetaonline.ro:

PSD și-a desemnat candidații la Țițești, Ciomăgești și Cuca

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Primăria Municipiului Pitești

Ultimele articole