Bulgaria renunță la taxa pe pâine, mărește alocațiile și pensiile. Toate în urma protestelor din stradă

de | 21.05.2022 19:44 | Știri, Economic, Național

După protestele din stradă împotriva scumpirilor, guvernul Bulgariei a anunţat zilele trecute o serie de noi măsuri menite să reducă presiunile economice suportate de către populaţie.

Bulgarii au protestat zilele trecute față de prețurile mari la combustibil, sistemul de taxare pe drumuri și lipsa politicilor aplicate în transporturi.

În urma protestelor reprezentanții Guvernului au precizat că urmează să renunțe la taxa pentru produse precum pâinea de la 1 iulie. Totodată vor să mărească pensiile și alocațiile pentru copii.

Pachetul de ajutoare va veni în sprijinul firmelor şi al unor categorii sociale dezavantajate, a declarat premierul Kiril Petkov.

Veste bună și în privința carburanților. Cele mai ieftine tipuri de carburanţi urmează să se ieftinească cu circa 0,13 euro pe litru.

De asemenea TVA-ul pentru termoficare va scădea și el de la 20% la 9%.

Toate aceste măsuri vor costa circa două miliarde de leva (un miliard de euro), conform Agerpres.

De precizat faptul că inflaţia la bulgari a crescut în luna aprilie cu 14,4% faţă de aceași lună a anului 2021, conform datelor oficiale.

 

Foto: Profimedia Images

 


 

cropped favicon - Pompierul Neacșa Georgel condus pe ultimul drum de colegi și înmormântat cu onoruri militareZiarul Ancheta Online

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole