O bunică a încercat să-și aducă nepoții în țară cu acte false

de | 08.10.2023 23:44 | Național, Eveniment

O bunică din Vâlcea este cercetată penal, după ce a încercat să își aducă nepoții în România utilizând documente de călătorie provenite de la alte persoane.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 02:55, pe Aeroportul Otopeni.

Femeia, în vârstă de 50 de ani, venea din Statele Unite ale Americii și era însoțită de trei copii minori, un băiețel în vârstă de un an și două fetițe, una în vârstă de doi ani și cealaltă de opt ani.

În data de 7 octombrie a.c., la ora 02.55, s-a prezentat la controlul documentelor, pe sensul de intrare în țară, venind din direcția Los Angeles, via Varșovia, o persoană de sex feminin, în vârstă de 50 de ani, cetățean român, din județul Vâlcea, împreună cu 3 minori (două fete și un băiat), despre care a declarat că sunt nepoții ei.”, transmite Poliția de Frontieră Română

În momentul în care s-a procedat la verificarea documentelor lor de călătorie, polițiștii români de frontieră au fost surprinși să observe că descrierile fizice ale fetițelor nu corespundeau cu cele consemnate în documentele de călătorie.

Poliţiştii români de frontieră au demarat o anchetă în acest caz, după ce la faţa locului şi-a făcut apariţia şi un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov.

În urma verificărilor, s-a confirmat că femeia în vârstă de 50 de ani, originară din Vâlcea, este, într-adevăr, bunica paternă a celor trei minori.

Motivul invocat de femeie pentru acest gest a fost faptul că cele două fetițe nu aveau documente de călătorie valide, iar documentele utilizate aparțineau unor rude apropiate.

Astfel, s-a stabilit că acestea sunt cetățene românce, în vârstă de 8, respectiv 2 ani. Totodată, s-a stabilit că femeia este, într-adevăr, bunica paternă a celor trei copii. Aceasta a declarat că s-a recurs la această metodă întrucât copiii nu aveau documente valabile, iar cele autentice prezentate aparțineau unor rude apropiate.”, transmite Poliția de Frontieră Română

Potrivit Poliției de Frontieră, femeia s-a ales cu dosar penal şi este cercetată acum, în stare de libertate, pentru comiterea mai multor infracţiuni precum instigare la fals privind identitatea, instigare la trecere frauduloasă a frontierei de stat, fals privind identitatea și tentativă la trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În cele din urmă, minorilor li s-a permis să intre în România, însoțiți de bunica lor. Cu toate acestea, autoritățile au solicitat efectuarea unei noi anchete la domiciliul persoanelor implicate, din Vâlcea.

sursă foto Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tânăr de 17 ani de la un centru din Pitești, trimis în judecată pentru violență

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Râmnicu Vâlcea

Ultimele articole