anchetaonline.ro

Câinii de rasă comună trebuie sterilizați

de | 07.12.2022 08:23 | Știri, După subiect, Lifestyle, Național

Câinii de rasă comună trebuie sterilizați, potrivit legislației în vigoare, în caz contrar, stăpânii acestora riscă amenzi depână la 10.000 de lei, potrivit celor de la avocatnet.ro.

Este obligatorie sterilizarea câinilor cu sau fără stăpân aparținând rasei comune, metișii acestora, excepție făcând exemplarele cu regim special”, potrivit OUG 155/2001, arată cei de la avocatnet.ro. E bine de precizat că exemplare cu regim special sunt cele cu drept de reproducere, mai precis cele cu pedigri. Nerespectarea obligației de sterilizare a câinilor poate fi sancționată cu amendă de până la 10.000 lei. De asemenea, cei care au câini au obligația identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilite de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Totodată, potrivit aceleiași ordonanțe este interzisă abandonarea câinilor adoptați din adăposturi, nerespectarea acestei reguli putând fi pedepsită cu închisoarea. Pentru mai multe informații puteți suna și la numerele de telefon: 0248.211.199, 0248.216.634 ale Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Comisia Europeană vrea să interzică ambalajele pentru fructe și legume

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DSVSA Argeș