Codul portocaliu de ninsori și frig a fost prelungit

de | 04.04.2023 11:05 | Știri, După locație, După subiect, Importante, Lifestyle, Național

ULTIMĂ ORĂ! Codul portocaliu de ninsori și frig a fost prelungit

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul galben, dar și codul portocaliu de vreme rea.

Potrivit meteorologilor, codul galben va fi valabil până sâmbătă, 8 aprilie, la ora 10, urmând ca până atunci vremea să fie deosebit de rece, să fie prezente ninsorile și să se depună un strat de zăpadă consistent.

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55…65 km/h și pe arii restrânse 70…75 km/h.
La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, predominant ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă”, transmite ANM.

harta anm - Codul portocaliu de ninsori și frig a fost prelungit

Foto Meteo Romania

De asemenea, codul portocaliu de ninsori a fost prelungit până miercuri, la ora 14:00. Fenomenele vizate sunt ninsori abundente, temporar viscolite și strat consistent de zăpadă, în mare parte din Moldova, Carpații Meridionali și Orientali în special la altitudini de peste 1400 m.

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni arată că temperaturile vor fi ușor mai coborâte decât normalul acestei perioade sau în general apropiate specificului lunii aprilie.

În săptămâna 3 – 10 aprilie ne așteaptă valori termice mai mici decât cele specifice perioadei. Temperaturile scăzute vor fi pe întreg teritoriul țării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, mai spun meteorogolii.

Nici în preajma Paștelui nu vor fi temperaturi mai ridicate. În cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale. În majoritatea regiunilor, vor fi precipitații specifice perioadei.

Vremea va da semne de încălzire după perioada sărbătorilor pascale, potrivit meteorlogilor, atunci când temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale în toate regiunile României.

De asemenea, reprezentanții ANM spun că vor fi cantități de precipitații normale pentru perioada precizată, în majoritatea zonelor.

Cei care vor alege să petreacă minivacanța de 1 mai în țară, au parte de vești bune din partea meteorologilor. Conform acestora, temperaturile vor fi specifice pentru perioada menționată, pe întreg teritoriul României.

Precipitațiile vor fi deficitare în zona montană și sub-montană, iar în restul țării vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Foto Capital/Evenimentul Zilei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

S-a deschis noul mall! Elena Lasconi: „Ce bine că nu a fost promoție la tigăi! Ne trezeam cu tot Parlamentul la Câmpulung”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM