Camera Deputaților a adoptat noua lege a sistemului public de pensii

de | 20.11.2023 19:15 | Știri

Deputații au dezbătut și au dat votul final pe legea pensiilor. Astfel, Camera Deputaților, care este for decizional, a adoptat noua lege a sistemului public de pensii. Legea a fost adoptată cu 199 de voturi ”pentru”, 39 ”împotrivă” și 17 ”abțineri”. Adoptată în procedură de urgență, legea are un termen de două zile, timp în care poate fi atacată la Curtea Constituțională.

Vă reamintim că Senatul a adoptat săptămâna trecută proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii, conform căruia pensiile celor peste 4,7 milioane de beneficiari urmează să fie recalculate după o nouă formulă. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Proiectul legii pensiilor a primit, luni, raport de adoptare cu mai multe amendamente în cadrul Comisiei pentru Muncă a Camerei Deputaţilor. După ce documentul a trecut de Camera Deputaților, care este for decizional, urmează apoi să meargă la promulgare la președinte şi publicarea în Monitorul Oficial, dacă nu va fi contestată de Opoziţie la CCR.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministerul Familiei anunță înființarea a noi centre de prevenire a separării copilului de familia sa

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii