Camera Deputaților a adoptat. Zilele de 6 şi 7 ianuarie, libere

de | 15.02.2023 12:29 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Lifestyle

Veste bună! Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, astăzi, un proiect de lege care prevede ca zilele de 6 şi 7 ianuarie, Sărbătoarea Botezului Domnului şi Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, să fie declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Proiectul de lege prevede că printre zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează vor fi trecute şi cele din 6 ianuarie şi 7 ianuarie. Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Prin urmare, legea merge la promulgare la Klaus Iohannis. În 2024 zilele de 6 și 7 ianuarie pică sâmbăta și duminică, însă din 2025, acestea vor fi în zilele de luni și marți. Așadar, în 2025 ar putea fi primul weekend prelungit la început de an. De asemenea, românii au 15 zile libere în 2023: 12 pică în timpul săptămânii, iar celelalte trei, în weekend. Așadar, la anul ar putea fi 17 zile libere legale.

Foto descriptiv. Sursă foto: Hotnews

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Legalitatea executării lucrărilor de construcții – o prioritate a administrației locale, în Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Camera Deputaților

Ultimele articole