Legalitatea executării lucrărilor de construcții – o prioritate a administrației locale, în Pitești!

de | 15.02.2023 11:20 | Știri, Administrație, Județean, Pitești

 

Reprezentanții Primăriei Pitești precizează faptul că în urma activității din teren a Compartimentului Disciplină în Construcții și Afișaj Stradal, din cadrul Poliției Locale Pitești, au fost constatate și sancționate, atât pe parcursul anului 2022, cât și în prima lună din 2023, contravenții la Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, pentru lucrări de construire realizate fără autorizație de construire, dar și pentru nerespectarea autorizației și/sau a proiectului tehnic.

Toodată au fost constatate și lucrări de construire încadrate la infracțiuni de către Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

lucrări pitesti amenzi

Aceștia precizează că în anul 2022, au fost aplicate un număr de 62 de sancțiuni pentru contravenții la Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în valoare de 300 000 de lei. Au fost constituite de asemenea și 12 dosare penale, aflate în instrumentare la Parchet, pentru infracțiuni, conform dispozițiilor art. 24, alin. 1, lit. a din Legea nr. 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Un număr de 12 sancțiuni pe Legea 50/91 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, în valoare totală de 49 000 de lei, au fost applicate în luna ianuarie a acestui an.

lucrări pitesti amenzi

Poliția Locală Pitești menține implicarea permanentă în teren, prin acțiuni de verificare a disciplinei în construcții – respectarea autorizațiilor de construire și a măsurilor privind organizarea de șantier, legalitatea ocupării domeniului public cu împrejmuirile de șantier, curățenia pe domeniul public la ieșirile din zonele de șantier etc. – și, în cazurile unde se constată încălcări ale reglementărilor specifice, vor fi aplicate, în continuare, măsurile care se impun, conform competențelor legale”, transmite municipalitatea.

 

Foto: Facebook Primaria Municipiului Pitesti

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Pitești