O nouă categorie de români va primi vouchere de la stat în valoare de 1.500 de lei

de | 15.02.2023 10:50 | Știri, Economic, Național

  • Vouchere în valoare de 1.500 lei!

 

Veste bună pentru o nouă categorie de români care vor beneficia de ajutor de la stat în valoare de 1500 lei.

Anunțul a fost făcut de Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

vouchere studenti

Voucherele în valoare de 1500 lei vor fi acordate studenților care beneficiază de burse sociale, și vor putea fi folosite pentru plata chiriei.

În acest sens, 50.000 de studenți ar urma să beneficieze de acest ajutor, de aceste vouchere, începând cu anul universitar următor.

De precizat că acest sistem a fost folosit deja în învățământul preuniversitar iar în anul școlar următor ar urma să se aplice și pentru studenți, conform precizărilor făcute de ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene.

vouchere bani

Sunt 50.000 de studenți care ar urma să beneficieze de aceste facilități, începând cu anul universitar următor (2023-2024 – n.red). (…) Plaja aceasta a chiriilor o să fie de la taxa pentru căminul studențesc și până la un anumit plafon pentru chirie pe care să-l decontăm, în baza contractului de închiriere și în baza documentelor justificative pe care le prezintă.

 

Ideea este să avem ca grup țintă atât elevii, cât și studenții identificați din familiile cu o stare materială precară și să-i putem sprijini în activitățile educaționale”, a transmis Marcel Boloș, conform EduPedu.

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Boloș

Ultimele articole