Campania de testare pentru prevenirea cancerului de col uterin a ajuns astăzi la Bradu

de | 14.12.2022 16:30 | Administrație, Județean, Lifestyle, Știri

 

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu a anunțat faptul că astăzi, 14 decembrie, la Bradu, a ajuns campania de testare pentru prevenirea cancerului de col uterin.

Au fost făcute gratuit analize la Unitatea Mobilă de Screening, analize care în mod normal sunt costisitoare.

 

WhatsApp Image 2022 12 14 at 16.18.50 - Campania de testare pentru prevenirea cancerului de col uterin a ajuns astăzi la Bradu testare

 

Prin această campanie de prevenire, pot fi făcute gratuit două teste importante, HPV și Babeș Papanicolau.

Radu Perianu a mai precizat faptul că a stat de vorbă cu personalul care se ocupă de acest proiect și a oferit o informație foarte importantă care speră că va încuraja la testare un număr cât mai mare de femei.

 

WhatsApp Image 2022 12 14 at 16.18.50 1 - Campania de testare pentru prevenirea cancerului de col uterin a ajuns astăzi la Bradu testare

 

Argeșencele care primesc un răspuns îngrijorător, nu rămân singure în fața problemei. Tot prin proiect, sunt programate la medici de specialitate, primesc tratamente și sprijin.

 

Vom continua, prin colaborarea cu autoritățile locale interesate, să sprijinim activitatea Unității Mobile de Screening și sper să ajungă în cât mai multe localități din Argeș, a adăugat prefectul.

 

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu

Ultimele articole