Campania inițiată de Poliția Română pentru protejarea datelor în online! Cum să ne ferim de hackeri?

de | 22.07.2022 17:01 | Știri, Eveniment, Județean

O campanie inițiată de Poliția Română alături de DNSC (fostul CERT-RO) și ARB a creat un site cu scopul protecției datelor utilizatorilor în online. Mai concret, este vorba despre siguranța personală în online, fiecare utilizator fiind expus site-urilor de tip ransomware. Ce sunt aceste site-uri?

Este bine să fim la curent cu situația la care suntem expuși pentru a ne putea feri de ea. Astfel, ransomware-ul este un tip de software care accesat, are rolul de a-ți bloca accesul la computerul/dispozitivul de pe care este accesat, fiind deblocat doar prin plătirea unei sume de bani. În acest fel, hackerii au acces la datele personale, informații private și datele cardului.

Acest pericol este atât de frecvent, încât Poliția Română a decis să preia situația printr-o campanie care ajută să înțelegi la ce te expui, și să înveți să fii mai vigilent în legătură cu conținutul pe care îl accesezi în online. Tocmai pentru că internetul este împăienjenit de astfel de platforme, singura soluție utilă este să tragem un semnal de alarmă, cu scopul conștientizării pericolului la care sunt expuși utilizatrii.

În acest mod a fost creat Siguranța Online, site-ul care pune la dispoziție, printre informațiile necesare și un chestionar, sloganul campaniei fiind „Siguranța ta online depinde de tine! Află cât de bine știi să te protejezi.”.

 

 

Sursa Foto sigurantaonline.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

( VIDEO) ATENȚIE! Incendiu izbucnit în jurul unei linii de înaltă tensiune!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română