Campania de prevenire a cancerului de col uterin continuă în Argeș! Testări gratuite la Budeasa și Merișani!

de | 06.06.2023 10:53 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle

Informații utile pentru argeșeni!

Prefectul Radu Perianu a anunțat că în Argeș, va continua campania de prevenire a cancerului de col uterin. Următoarele locații unde se vor efectua testări gratuite sunt Budeasa și Merișani.

Astfel, miercuri, 7 iunie, Unitatea Mobilă de Screening va ajunge în localitatea Budeasa și va rămâne acolo pentru testări, de la ora 9:30 până la ora 13:00. Personalul medical va fi la Centrul Multifuncțional din comună.

testari gratuite arges

Foto: Institutia Prefectului – Judetul Arges

Tot miercuri, de la ora 14.00, se vor efectua testări la Merișani, Unitatea Mobilă de Screening va fi amplasată la Căminul Cultural.

Mai jos prezentăm care sunt condițiile de testare:

– testarea HPV, femei cu vârste cuprinse între 30 și 64 de ani
– testarea Babeș-Papanicolau, tinerele de la 24 până la 29 de ani.

Important de precizat că de aceste analize pot beneficia și femei care nu au domiciliul în cele două localități, Budeasa și Merișani.

Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon 0765.755.466.

Reamintim faptul că Instituția Prefectului Argeș este partener în proiectul SCCUT, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și derulat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu în parteneriat cu Fundația Renașterea, Centrul FILIA și Satispen-Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate

Foto: Institutia Prefectului – Judetul Arges

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole