anchetaonline.ro

Pachet nou de ajutoare pentru români, începând cu 1 iulie

de | 06.06.2023 09:49 | Știri, Administrație, Economic, Național

Vești noi pentru o parte din români!

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat faptul că un pachet nou de servicii va intra în vigoare de la 1 iulie 2023, acestea vor fi în scopul prevenției și depistării precoce a unor afecțiuni, inclusiv a celor maligne.

români cancer

Foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă

De precizat că anunțul a fost făcut în mediul online, exact de Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer.

Nicolae Ciucă a mai precizat că românii trebuie să știe că medicina a evoluat mult, iar cancerul poate fi tratat. Boala poate fi vindecată, dacă este descoperită în stadiu incipient.

Suntem alături de supraviețuitorii de cancer, oameni puternici, curajoși, care au reușit să învingă boala, cu sprijinul prețios al medicilor și al familiilor. Victoria dumnealor oferă speranță, încredere și îi mobilizează pe toți cei care primesc, din păcate, acest diagnostic.

Cunosc oameni care au trecut peste o afecțiune din spectrul oncologic, am vorbit despre suferința lor, despre multele momente de cumpănă, de deznădejde și despre nevoia acută de sprijin pe care o resimt. M-au impresionat lupta lor neobosită pentru viață, dar și forța extraordinară de a trece peste propria suferință pentru a-și ajuta semenii și a le purta de grijă. Sfatul pe care l-am auzit de la dumnealor cel mai des este acela de a merge din vreme la medic, de a ne preocupa de sănătatea noastră. Prevenția, așadar, cu sprijinul cadrelor medicale, protejează sănătatea și salvează vieți.

Oamenii trebuie să știe că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. Acordăm importanța și finanțarea necesare prevenției și depistării precoce a unor afecțiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care vor intra în aplicare începând cu 1 iulie. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru toți cetățenii, alături de accesul la educație pentru copiii noștri.

Doresc multă sănătate tuturor, iar semenilor noștri care se luptă cu această gravă maladie, încredere, speranță și putere!”, a transmis Nicolae Ciucă printr-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Tragedie la Uzina Dacia! Un angajat a fost găsit spânzurat!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă